Predstavljamo sportske talente Sremske Mitrovice – Dunja Berežni, karate

Karate klub „Srem“ iz Sremske Mitrovice, osnovan je 2014. godine i registrovan u zvaničan Karate savez Vojjvodine i Karate federaciju Srbije. U klubu je trenutno aktivnih 120 članova.

Najmlađi članovi kluba su deca od četiri starosti, koji su deo školice karate kid, a većinu članova kluba čine deca osnovno školskoh uzrasta i srednjoškolci.

Takmičari ovog kluba osvajači su mnogobrojnih medalja na regionalnim, državnim i ostalim takmičenjima, a klub je poznat po tome i što ga vodi bivša svetska šampionka Iva Vinković.

Ona nam je navela nekoliko izvrsnih talenata svog kluba, i mladih sportista koji imaju veliku perspektivu da u budućnosti ostvaruju odlične rezultate.

Jedna od takvih talenata je i Dunja Berežni, rodjena 2013. godine. Karate trenira od svoje četvrte godine i najmladja je članica reprezentacije Srbije.

Na Balkanskom prvenstvu u Poreču, osvojila je bronzanu medalju. Osvajčica je brojnih medalja na medjunarodnim turnirima i drzavnim prvenstvima. Na školskom prvenstvu Srbije osvojila je bronzanu medalju.

Dunja je odlična je učenica Osnovne škole Jovan Popovć iz Sremske Mitrovice.

Iva Vinković je posebno nam je istakla nekoliko detalja: „Dunja Berežni je najmladja takmičarka Karate kluba Srem koja je nastupila za reprezentaciju Srbije. Veoma je predana treninzima i lepo prihvata kritike i trudi se da opravda moja očekivanja. Ovo posebno ističem jer je u pitanju devojčica koja ima samo osam godina ali i veliki nivo svesti i volje da ostvaruje važne rezultate.“

Dunja je trenutno nosilac plavog pojasa.

D.T.