Predstavljamo sportske talente Sremske Mitrovice – Nemanja Zdravković, karate

Nemanja Zdravković, član Karate kluba „Fruškogorac“ iz Divoša i član šotokan karate reprezentacija Srbije razgovarao je sa nama o svojim počecima u ovom sportu.

„Karateom sam počeo da se bavim početkom 2013. godine, ne sluteći da ću uspeti postići bilo šta. Te godine sam položio za žuti pojas, a već krajem godine na svom prvom takmičenju sam osvojio bronzu i to na Kupu Vojvodine. Kako su godine prolazile, tako su se ređali uspesi, brojne medalje i pehari, naravno i pojasevi. Sve je to izgledalo kao neka vrsta hobija, dok nije došla 2016. godina. Ta godina mi jeznačila neku vrstu odskočne daske, kada sam na svom prvom Svetskom prvenstvu u Bugarskoj zauzeo 4. mesto“, ispričao nam je o svojim počecima Nemanja.
„Naredne godine u maju, na Evropskom prvenstvu u Subotici sam uzeo bronzu. Tada sam shvatio da će mi karate postati deo svakodnevnice. Krajem godine u Mađarskoj osvajam bronzu na Svetskom prvenstvu, a 2018. u oktobru, takođe na  Svetskom prvenstvu, ovaj put u Moldaviji, zauzimam drugo mesto i time ostvarujem svoj najveći uspeh. Pored toga, učestvovao sam i osvajao medalje na Kupu Vojvodine i Srbije, Prvenstvu Vojvodine i Srbije, turnirima u Slovačkoj, Republici Srpskoj, Rumuniji i mnogim drugim turnirima“, nabrajao nam je svoje sportske uspehe mladi karatista Nemanja Zdravković.
„Od 2014. godine sam u reprezentaciji Srbije, time branim himnu, zastavu i grb svoje zemlje, što mi predstavlja dodatnu motivaciju za uspeh, ali i veliku odgovornost. Važan datum u mojoj sportskoj karijeri predstavlja 18. decembar 2020. godine, kada sam položio za crni pojac 1. dan, a sledeće godine u februaru trebao bi polagati za sudiju i trenera. Nadam se da ću već od septembra voditi sekcije u Kuzminu i Martincima. Time bih ostvario još jedan svoj dečački san. Sve ovo ne bi bilo moguće da nemam veru u sebe, a naravno i da nije mog trenera Milenka Vlajkovića i mojih roditelja. Svi snovi se mogu ostvariti ako imamo veru u njih“, rekoa nam je za kraj Nemanja Zdravković.

 

D.T.