Predstavljamo sportske talente Sremske Mitrovice – Ognjen Troglić, džudo

Od svojih početaka, džudisti u Sremskoj Mitrovici nisu imali adekvatan prostor za treniranje i funkcionisanje. Prvih 25 godina treniralo se u iznajmljenim i improvizovanim prostorima, učionicama i salama osnovnih i srednjih škola.

Odlukom Skupštine grada Sremska Mitrovica, Džudo klub Tehnolog 1993. godine dobija sopstvene prostorije u Domu kulture Sutjeska, koji se preuređuje za potrebe borilačkih veština. Odlukom Skupštine kluba, 1995. godine, menja se ime iz Tehnolog u Sirmium, koje klub i dan danas nosi.

Džudo klub Sirmium, u svom dugogodišnjem radu stvorio je više kvalitetnih takmičara, koji su bili prvaci Jugoslavije i Srbije u raznim starosnim kategorijama kao i učesnici brojnih međunarodnih turnira i takmičenja. Neki od njih su Bora Šućak (višestruki seniorski prvak Jugoslavije i učesnik Evropskih i Svetskih prvenstva), Milutin Ješić (kadetski prvak Jugoslavije, učesnik Evropskog prvenstva), Željka Aladžić (juniorski prvak Jugoslavije, učesnica dva Evropska prvenstva), Željko Topić (juniorski prvak Jugoslavije), Branislav Jugović (pionirski prvak Jugoslavije), Jelena Tanasijević (trostruki juniorski prvak Jugoslavije), Damir Cingel (pionirski prvak Jugoslavije), Nenad Vukolić (pionirski i ml. seniorski prvak Srbije, seniorski vicešampion Balkana, polufinalista Univerzijade 2009, bronza sa Evropskog kupa 2012.)

Prvak države 2015. godine

Njihovim putem, po mišljenju sadašnjeg rukovodstva ide talentovani Ognjen Troglić, član Džudo kluba Sirmium od malih nogu.

O Ognjenu Trogrliću, govorio nam je njegov trener, Nenad Vukolić: „Treba započeti od samog početka kada je onako mali debeljuca došao na prvi trening. Uvek miran i povučen od samog početka pa do danas. Međutim to je tako sve dok se ne izađe na strunjaču i ne krene borba. Onda se taj mirni dečak pretvori u agresivnog fajtera koji grize dok ne pobedi. Pravo ga je zadovoljstvo gledati za vreme takmičenja. Inače napadački stil je odlika takmičara Džudo kluba Sirmium. Po čemu su prepoznatljivi na domaćim i međunarodnim takmičenjima, u šta se svakako uklapa i Ognjen“.

Proglašen od Grada Sremske Mitrovice za sportistu grada

Vukolić se nadovezao i nabrojao Ognjenove uspehe, „Osvajač je državnih medalja od pionira do juniora. Prvak je države za mlađe pionire, za starije pionire i bronzani za kadete. Osvojio je na desetine medalja na domaćim i međunarodnim turnirima kao i na školskim takmičenjima nastupajući za svoju Osnovnu školu Jovan Popović i Srednju školu Nikola Tesla. Proglašavan je za sportistu grada više puta. Uskoro prelazi u juniore, što podrazumeva daleko ozbiljniji rad. Od onog malog debeljka, izrastao je u pravog momka lepo građenog sa osamdeset kilograma mišića, mnogima će pomrsiti račune narednom periodu“.

Prvak države 2018. godine

D.T.