Prijem za odbojkašice „Srema” prvakinje Srbije

Svečani prijem za odbojkašice i stručne timove Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” upriličen je u Gradskoj kući povodom ostvarenja jednog od najvećih uspeha na takmičenjima mlađih kategorija u istoriji mitrovačkog sporta. Svetlana Milovanović gradonačelnica uručila je prigodne poklone ekipama pionirki koje su prvakinje Vojvodine i Srbije i predpionirki koje su prvakinje Vojvodine.

Talentovane igračice Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” ostvarile su jedan od najvećih uspeha takmičenja mlađih kategorija u istoriji kluba. Pionirke Srema su prvakinje države u odbojci, prethodno su osvojile i Prvenstvo Vojvodine. Predpionirke su prvakinje Vojvodine.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, pozdravio je prisutne i čestitao odbojkašicama  na velikom uspehu, rekavši da ova uprava počinje da sprovodi aktivnosti prijema u Gradsku kuću uspešnih pojedinaca u sportu, sportski klubova i udruženja koji se takmiče kako u školskom, tako i u klupskom takmičenju.

Kako je načelnik Ševo rekao na prijemu:„Imam zadovoljstvo da ugostimo naše šampionke, odbojkašice, članice Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” koje su prvakinje Vojvodine u predpionirskoj konkurenciji i prvakinje Srbije u pionirskoj konkurenciji za takmičarsku sezonu 2020/2021. Draga deco, šampioni, vi ste se izgleda rodili kao šampioni, međutim da biste postali šampioni trebali ste puno i da trenirate, na početku vaših sportskih karijera za koje se nadam da će biti veoma uspešne. Moram da se pohvalim činjenicom da je Sremska Mitrovica među par opština u Srbiji koja je sprovela do kraja svoja školska takmičenja na svim nivoima, čak smo bili domaćini republičkih takmičenja na kojima smo osvojili puno medalja. Ova deca su takođe bili učesnici tih takmičenja i gradski ženski odbojkaški klub prepoznao je potencijal u ovoj deci tako da je sa svojim stručnjacima i njihovom upornoću došlo do toga da se oni nalaze ovde gde se nalaze. Oni su pravi promoteri svoga kluba i svoga grada.”

„Gradskom ženskom odbojkaškom klubu se zahvaljujem, isto tako se divim na tome što taj klub iz godine u godinu raste, biva sve bolji i bolji, infrastukturno jači i postao je brend, ne samo ženske odbojke u našem gradu, nego brend sremskomitrovačkog spota. Drugi klubovi mogu da se ugledaju na ovaj klub, on može da bude reper i pokazatelj kako se jedno sportsko udruženje podiže na prave noge i koji je recept da se bude uspešan. Posebno bih zahvalio trenerima koji su uspešno selektirali, napravili pravu ekipu, uspostavili neku hemiju među njima i osvojili sve ovo. Takođe bih zahvalio roditeljima ove dece, koji su ih pre svega lepo vaspitali, koji su im uvek podrška i što su ih usmerili u sport. Grad će uvek prepoznati pojedinca, sportski kolektiv, sportsku organizaciju koja propagira sport, koji radi sa mlađim kategorijama i koji kroz svoje sportske rezultate promovišu svoj klub i Grad Sremsku Mitrovicu”, dodao je Ševo.

Četiri Sremove igračice su i reprezentativke Srbije u pionirskoj konkurenciji Mihajlović Ana, Antić Jovana, Stanojević Mina i Roljić Bojana. Njima je načelnik Ševo uputio posebne čestitke, za uspeh koji su pokazali izrazivši nadu da će nas dostupno reprezentovati na Evropskom prvenstvu u odbojci za pionirke koji će se održati u Slovačkoj i Mađarskoj.

Predsednik kluba Slobodan Stojilković je izjavio: „Ponosan sam na ove dve ekipe, ekipu predpionirki koje su 2008. godište, šesti razred i mlađe koje su osvojile finalni turnir Prvenstva Vojvode čiji smo domaćini bili ovde u Sremskoj Mitrovici i takođe na pionirke 2006. godište i mlađe, osmi razred koje su od početka takmičenja bez ikakve mogućnosti da daju protivniku šansu da ih pobedi, osvojile i finalni turnir Prvenstva Vojvodine i finalni turnir Prvenstva Srbije. U istoriji odbojkaškog sporta u Sremskoj Mitrovici dosad ni jedna ekipa u mlađim kategorijama nije bila prvak države, ovo se prvi put desilo i dobar je pokazatelj rada i razvitka kluba. Nama je pri organizaciji kluba bila ideja i cilj da napravomo odbojkaški centar koji će biti prepoznatljiv, što u gradu, što i šire u regionu, naravno u našoj državi. Mislim da polako to uspevamo, deca nam stasavaju, dosta njih već trenira sa prvom ekipom, imaju minutažu i u najvišem rangu gde se mi takmičimo sa seniorskom ekipom, i nadamo se da će tako i ostati. Sam centar odbojke je napravljen u Sremskoj Mitrovici temelji su urađeni, to su oni, i nadam se da ćemo i dosta njih podići do krova i da će to biti jednog dana što više dece iz Sremske Mitrovice u prvoj ekipi, u terenu, u superligaškim takmičenjeim. Isto tako moram da napomenem da su sve odbojkašice jako dobri đaci, bez obzira na njihov uporan rad, odricanje koji imaju u svakodnevnim treninzima, uspevaju u školi da postignu dobre rezultate, dosta njih se takmiči i van sporta, ovo je stvarno jedna fenomenalna grupa dece od koje puno očekujemo i mi u klubu, a i škole u našem gradu i sam grad”.

Prisutne je pozdravila Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice i odbojkašicama Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem”, kao i njihovim trenerima i roditeljima čestitala na velikom uspehu i uručila kapitenima prigodne poklone za ove dve naše ekipe.

Kako je tom prilikom rekla gradonačelnica Milovanović: „Pridružujem se čestitkama ovim našim zlatnim devojkama i želim im da nastave ovim putem. Mi kao Grad smo naravno uvek uz njih, a meni je danas posebna čast što mogu da im uručim ove prigodne poklone koji im je gradska uprava pripremila.”

Rezultati postignuti na prvenstvima Vojvodine i Srbije i drugim takmičenjima mlađih kategorija, izdvajaju ovaj klub po uspešnosti u našem gradu. Nastavićemo tako i dalje i trudićemo se da budemo još uspešniji, poručile su odbojkašice Srema.

Dunja Stanković članica pionirske ekipe GŽOK „Srem” kaže: „Od početka smo iščekivali plasman na državno prvenstvo i prvo mesto. Prvo smo prošle grupu, nakon toga smo bili domaćini Prvenstva Vojvodine koje je odigrano ovde kod nas i tu smo pobedile i postale prvakinje Vojvodine. Nakon toga je državno prvenstvo odigrano u Ubu, gde smo u roku od tri dana odigrali četiri utakmice i ostvarili četiri pobede, prvo smo pobedili i prošli našu grupu gde smo pobedili i ekipu Rode i Lebane, nakon toga smo odigrala polufinale protiv Vizure i na kraju ostvarile ubedljivu pobedu nad Partizanom, gde smo postale prvakinje Srbije. Čestitam svim mojim devojkama i nastavićemo tako.”

Ovu sjajnu generaciju pionirki čine sledeće igračice: Mihajlović Ana, Dudić Staša, Nedimović Lea, Stanojević Mina, Vasilić Magdalena, Stanković Dunja, Kapric Iva, Miladinović Mirna, Baunoh Jana, Pevac Tara,  Antić Jovana, Mihajlović Mina, Ivković Ana, Cvijetić Katarina sa trenerom Nikolom Kapricom i pomoćnim trenerom Katarinom Čutović.

Izvor: Sirmiuminfo