Prvo mesto za Studio modernog i klasičnog baleta „Olena”

Prva Nacionalna Olimpijada muzike i igre održana u Beogradu 23. maja u organizaciji Balkanske Alijanse i predvođena predsednicom za Balkan Evgenijom Vedo. Festival je svečano otvorio predsednik opštine Čukarica Srđan Klarić.

„Čast da budemo partner i podrška u organizaciji ovakvog međunarodnog događaja omogućila nam je “Balkanska Alijansa” i njena predsednica gospođa Evgenija Veda , koja kroz obrazovne, poslovne i kulturne projekte kao što je olimpijada razvija zajedništvo i prijateljske odnose balkanskih zemalja i Ruske federacije. Drago nam je da će se danas, uz poštovanje svih propisanih mera, održati festival na kojem učestvuju plesne grupe iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, a posebno nam je drago što su sa nama i balerine iz Kulturnog centra Gračanica”, rekao je predsednik i tom prilikom uručio pehare gošćama, balerinama iz Kulturnog centra Gračanica.

Na festivalu je učestvovalo preko 600 takmičara iz dvadesetak baletskih studia.Studio modernog i klasičnog baleta „Olena” iz Sremske Mitrovice predstavio se u 4 kategorije: moderan balet kids premier koreografija „Zvončice” zauzela je prvo mesto i 48 poena od maksimalnih 50.

Za studio „Olena“ nastupali su: Milijana Kević, Teodora Radosavljević, Elena Janković, Teodora Radosavljević, Sofija Matić, Sofija Matanić, Andrea Ratić, Nela Milisavić, Danijela Jovanović, Nevena Jovanović,Milica Stevanić, Una Kolundžić i Alisa Eraković.