“Kup prijateljstva” u Velikim Radincima

Veliki Radinci bili su domaćini turnira “Kup prijateljstva” za mlađe kategorije, u organizaciji Škole fudbala „Olimpiko“, a pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Na fudbalskom terenu, snage su odmerile mešovite ekipe, dečaci i devojčice uzrasta od 6-13 godina.

Preko 120 dečaka i devojčica igralo je fudbal po ekipama koje su došle iz Velikih Radinaca, Bešenova, Šuljma, Jarka, Grgurevaca i Kukujevaca.

Kako je istakao Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za sport, imunizacija u našem gradu ide u pravom smeru, na korak smo do 50% vakcinisanih sugrađana, stoga imamo mogućnost za organizaciju ovakvih takmičenja na otvorenom prostoru.

Turnir nije takmičarskog karaktera, cilj je druženje, golovi i promocija sporta za najmlađe. Grad nastavlja da promoviše sport, seoski fudbal, a poznato je da je baš seoski fudbal stvorio mnoge reprezentativce Srbije, pa i članove velikih evropskih klubova. Klubu iz jedne seoske sredine bitnije je da igra nego da se takmiči, da igra sa kapacitetima koje ima. To je poenta sporta na selu, da se ne dovode igrači sa strane kako bi se stvorila slika jačine kluba. Iz ovakvih klubova, gde igraju deca iz sela, stvaraju se vrhunski fudbaleri, sportisti, dodao je Ševo.

Na ovom turniru sva deca na kraju osvajaju zlatnu medalju, cilj „Kupa prijateljstva“ jeste da pobedi drugarstvo, osmesi, da pobede svi sportisti!