Račani u višem rangu

Gradska liga Sremska Mitrovica

I u poslednjem kolu oba kandidata za prvo mesto su ostvarila pobede. Srem iz Sremske Rače je trijumfovao u Zasavici a mitrovački Srem u Velikim Radincima. U viši rang se plasirala ekipa iz Sremske Rače zbog boljeg međusobnog skora. Čestitke Račanima i mnogo uspeha u višem rangu  u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Srem grupa Zapad.

Sloga (Z) – Srem (SR) 0:3 (0:1)

ZASAVICA: Igralište Sloge, sudija Dujić (Sremska Mitrovica).Strelac: Lešić u 32, Kovačević u 63. i Radosavljević u 90. minutu.Žuti kartoni: Vuga, Belamarković (Sloga), Lj. Koprić, Inosavljević, Zarić, M. Bosančić (Srem).Crveni karton: A. Urošević (Sloga).

SLOGA:  A. Veselinović, Nastić, B. Veselinović (M. Urošević), A. Urošević, Belomarković, Vuga, Vukojević, Dušan Ivanković, Jerosimović, Galonić, Ilić.

SREM: Tomašević, Lj. Koprić, D. Koprić, Inosavljević, Marijanović, Jović, Radosavljević, Zarić (Kovačević), Lešić, M. Bosanac, Grubiša.

Gosti su napadali od prvog minuta ali su iskoristili tek jednu od mnogobrojnih šansi u  32. minutu. Slobodni udarac sa oko 18 metara Lešić je levom nogom izvnredno izveo poslavši loptu pored živog zida. Drugi gol je u 63. minutu pripremio Jović koji je gotovo sa pola igrališta centrirao, a Kovačević je glavom  pogodio mrežu.  Treći gol je pao na samom kraju utakmice kada je Radosavljević pobegao  domaćoj odbrani i potom britkim udarcemsavladao A. Veselinovića.

Borac (VR) – Srem (SM) 1:6 (0:3)

VELIKI RADINCI: Igralište Borca, sudija Ostojić (Sremska Mitrovica).Strelci: Ivković u 70. za Borac, Prokić u 4, 39. i 65, Nikolić u 5. i 76. i Šivoljicki u 84. minutu za Srem. Žuti kartoni: Graovac, N. Nikolić, Kovačević (Borac).

BORAC: M. Nikolić, N. Graovac, Kovačević, N. Nikolić, Melentić (Ivković), Cerovac, B, Jelić (D. Jelić), Španović, Čupić, Stanišić, Selaković.

SREM: Pajić, Grujičić, Popović, Stojšić (Grbić), Vuković, Jovanović, Prokić, Radojević, Šivoljicki, Barić, Nikolić.

Srem je odlično igrao u Velikim Radincima ali mu to nije bilo dovoljno za prvo mesto. Lepa utakmica u kojoj se naročito istakao Prokić.