Republičko školsko prvenstvo u atletici

Naš grad je domaćin Prvenstva u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola. Prvenstvo se odvija na Atletskom stadionu uz učešće oko 800 učenika iz cele Srbije.

Takmičenje je otvorio Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, poželevši učesnicima mnogo uspeha i pozdravio ih u ime gradonačelnice, u ime uprave i svih saradnika. Kako je rekao, nada se da današnje vremenske prilike neće pokvariti možda postavljanje nekih najboljih rezultata ili rekorda u ovoj generaciji.

„Loše vreme svakako ponekad može da bude motiv i sigurno neće umanjiti značaj takmičenja ali će dati na srčanosti, borbi i masovnosti. Danas se, bez obzira kakvo je vreme, okupio veliki broj dece osnovnih i srednjih škola, to su naša najbolja deca, to su budući talenti, vrhunski atletičari. Okupili su se danas ovde kod nas, u gradu Sremskoj Mitrovici, ovo je jedno od značajnijih takmičenja u bazičnim sportovima i ovde je velik broj dece. Očekujem značajan pristup svih ljudi koji su u sportu, koji su u atletici što će sigurno danas, a i kroz vreme koje prolazi uroditi plodom. Ovo je masovnost, jedan zdrav život, ovo su dobre navike i cilj sporta i ovakvih manifestacija je, ne samo postizanje vrhunskih rezultata, nego upravo zdrav način života i promena nekih drugih životnih navika, zato smo danas ovde”, rekao Miščević.

Grad Sremska Mitrovica, resorna gradska uprava i Sportski savez Grada konkurisli su kod Sportskog saveza Srbije koja je najviša instanca u organizaciji ovog takmičenja i pobedili na tenderu sa najboljim uslovima u Srbiji. Tako su postali domaćini ovog velikog takmičenja.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica rekao je da ovo takmičenje doprinosi razvoju i promociji školskog sporta, ne samo u našem gradu, već i šire: „Sportski savez grada Sremska Mitrovica domaćin je Republičkog školskog državnog prvenstva u atletici danas u Sremskoj Mitrovici, na ovom našem lepom Atletskom stadionu, sigurno jednom od najlepših u Srbiji. Imamo sreću, zadovoljstvo i čast da smo domaćini budućnosti srpske atletike i nadamo se da će današnje takmičenje uprkos kiši proći u najboljem redu, da neće biti povređenih, da ćemo imati puno lepih, kvalitetnih rezultata. Ono što mi želimo je da im Sremska Mitrovica ostane u pamćenju i ovaj Stadion, i da ostanu on sportu i da postižu dobre rezultate budućnosti.”

Izvor: Sirmiuminfo