Radionica za rešavanje animalnog otpada na teritoriji grada Sremska Mitrovica

Prva radionica za rešavanje animalnog otpada za teritoriju grada Sremska Mitrovica je veoma uspešno održana u četvrtak 8 jula sa početkom u 11h.

Radionica je podržana od strane UNDP-a, Uprave za veterinu i Grada SRemska Mitrovica. Na ovoj prvoj od dve predviđene radionice su se okupili veterinari, veterinarski inspektori, farmeri, komunalne službe kojima su se obratili Gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, predstavnik odeljenja za cirkularnu ekonomiju Privredne Komore Srbije Nebojša Vraneš i menadžer projekta Dušan Filimonović.

Na sastanku su prisustvovali i predstavnici PKS Srema i Agencije za Ruralni razvoj Srema kao i direktor najveće i najmodernije kafilerije u Srbiji Energozelena iz Inđije. Predavači na radionicu su bili Slavica Nikolić Stajković Šef grupe u Upravi za veterinu sa temom Sporedni proizvodi životinjskog porekla i Načelnik Zoohigijenske službe pri JKP Komunalije Srećko Čupić sa temom Uloga Zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza i Dušan Filimonović projektni menadžer sa temom Android aplikacija za evidentiranje odlaganje otpada  životinjskog porekla sa korisničkim uputstvom.

Sledeća radionica će se održati u oktobru i na njoj je planirano da budu pozvani samo individualna gazdinstva stočara sa teritorije Grada.