Sremska Mitrovica ugostila je najbolje takmičare Srbije u odbojci na pesku

U ponedeljak 12.07.2021. godine održano je Državno prvenstvo Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na terenima gradske plaže a u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica. Takmčenje je otvorio Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice a zatim i izvlačio kuglice u žrebu za ovaj praznik odbojke na pesku.

Samardžić je ovom prilikom naglasio da Grad Sremska Mitrovica poseduje infrastrukturne i stručne kapacitete za organizaciju velikih sportskih takmičenja a posebna je radost ugostiti decu iz Srbije na našoj gradskoj plaži,  zasigurno jednoj od najlepših u Srbiji. Nakon odigranih finalnih utakmica medalje najboljima podelili su Svetlana Milovanović gradonačelnica, Marija Mihajlović predsednica Sportskih igara mladih i naše uspešne odbojkašice Aleksandra Tadić i Dunja Grabić.

Dve prvoplasirane ekipe obezbedile su plasman na Regionalno prvenstvo Sportskih igara mladih koje će se održati u Splitu od 16.do 19.avgusta a među njima se nalazi i par iz Sremske Mitrovice Dunja Stanković, Ana Ivković i trener Srđan Radovanović.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović zahvalila se svim učesnicima i poželela im puno uspeha u daljoj sportskoj karijeri.

Plasman

Dečaci:

1.Prijepolje ( Edin Mehović-Deni Kučević) 

2.Veliko Gradište ( Ilija Lazić- Dušan Popović)

Devojčice:

1.Kuršumlija (Teodora Stević-Tamara Marinković)

2.Sremska Mitrovica ( Dunja Stanković- Ana Ivković)