Rezultati mitrovačkih recitatora na Pokrajinskoj smotri

U Sečnju je između 19. i 21. aprila, održana 54. pokrajinska smotra recitatora, „Pesniče naroda mog“, u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u sve tri kategorije: mlađi, srednji i stariji uzrast.

Ova Smotra, završno je takmičenje najboljih recitatora Vojvodine i sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru. Ciljevi Smotre su, da kod mladih neguje estetske i etičke vrednosti koje poezija prenosi, očuvanje i negovanje maternjeg jezika, kao i negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa.

Sa pet Zonskih smotri: Subotica, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač i Kovin, žiri je odabrao recitatore iz tri starosne kategorije: mlađi uzrast (od 1. do 4. razreda), srednji uzrast (od 5. do 8. razreda) i stariji uzrast (srednjoškolci i stariji). 

Žiri smotre u sastavu: Predrag Momčilović, Ana Leskovac, Agneš Rafai Telečki, Amalija Kovač i Danijela Radu, proglasio je najbolje, među svim dobrim, i odabrao devet recitatora iz svake kategorije za Republičku smotru.

Od šest recitatora iz Sremske Mitrovice, koji su se sa Zonske smotre plasirali na Pokrajinsku smotru, dva recitatora mlađeg uzrasta upućena su na Republičku smotru, koja će se održati 18. i 19. maja u Valjevu: Sofija Rebić, učenica drugog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Kuzmina i Jovan Vladisavljević, učenik drugog razreda OŠ  „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, dok je učenica petog razreda, Mila Stanojević, iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“, dobila Zlatnu diplomu.