RUMA: „Brodić parkić“ biće bezbedan kutak za igru i razonodu

Opština Ruma u saradnji sa JP „Komunalac“ započela je rekonstrukciju dečijeg igrališta „Brodić parkić“.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i direktor JP „Komunalac“ Dragan Panić obišli su danas radove koji u prvoj fazi mahom obuhvataju popravku drvenih delova na mobilijaru, a zatim će uslediti popravka i farbanje metalnih rekvizita, klackalica, ljuljaški i sl.

Predsednik Mančić je poručio da je cilj zajedničke akcije lokalne samouprave i javnog preduzeća da deca imaju bezbedan kutak za igru i razonodu, a da je Brodić parkić jedno od najomiljenijih, ali ujedno i najveće igralište u gradu.

„Idu lepi dani, sve više dece će ovde dolaziti, „Komunalac“ već sutra kreće i košenje i Velikog parka i parkića, želimo nakon radova da decu ovde dočeka uređen i bezbedan prostor“, izjavio je predsednik Mančić i naglasio da je Opština do sada nekoliko puta finansirala obnovu Brodića parkića.

„Moram da naglasim da dosta stvari propada od zuba vremena, jer je Brodić parkić otvoren 2006. ili 2007. godine, ako se ne varam, sve je na otvorenom. Međutim, sa druge strane imamo i neodgovornih ljudi koji koriste ovaj deo parka za nešto što nije njegova namena“, kazao je predsednik Mančić uputivši i apel.

„Moj apel svima je da ovaj prostor čuvamo zbog naše dece. Ovo nije prostor za neka pijančenja, bančenja ili ne daj Bože za neke druge poroke. Borićemo se da stanemo tome na put. Nije problem da izdvojimo sredstva, a to smo pokazali u prethodnom periodu, mnogo novih mobilijara smo izgradili i popravljamo stare, evo i ovo ovde rekonstruišemo, ali nije poenta da uređujemo, a da to neko posle zloupotrebljava, koristi na loš način i stalno pravi određenu štetu“, naglasio je prvi čovek rumske lokalne samouprave.

„Stavimo kamere, neko razvali te kamere. Ako zaključamo neko razvali katanac… Nije problem ni da se ova ograda preskoči, preskaču, zavlače se ispod, šaljemo inspektore, isterujemo ljude iz Parkića. „Komunalac“ će preuzeti i tu vrstu odgovornosti da vodi računa o zaključavanju. Obeležićemo i okačiti određene table za šta je ovaj park namenjen. Ujutru će se otvarati u određeno vreme, u letnjem periodu će se kasnije zaključavati, neko će iz „Komunalca“ to raditi, u zimskom periodu naravno ranije. To su sve neke stvari i napori koje ulažemo samo zato što ima par neodgovornih pojedinaca koji zloupotrebljavaju da li uz dejstvo alkohola ili narkotika, nekog određenog rastrojstva, koriste ovo kao mesto za druženja i nanose štetu, lome, kidaju“, zaključio je Mančić.

Direktor JP „Komunalac“ Dragan Panić očekuje da će radovi biti završeni u narednih sedam dana.

„Iz pre svega bezbednosnih razloga, ali i vizuelnih, ovaj objekat se mora dovesti u stanje u kakvom i treba da bude. Dobili smo poverenje Opštine Ruma i preuzeli odgovornost da u narednim danima uradimo sve ono što je neophodno kako bi se deca ovde igrala bezbedno. Što se tiče košenja, uređenja Velikog parka, to je nešto što radimo u redovnom poslu u okviru ugovora sa Opštinom Ruma“, rekao je Panić.