SPEKTAKL na otvaranju Sportskih igara mladih u Sremskoj Mitrovici

Nova sezona Sportskih igara mladih, manifestacija koja je ujedinila region, počinje 2. aprila u Sremskoj Mitrovici. Tog dana biće upaljen „Plamen prijateljstva“ , što će biti znak da su takozvane mini-olimpijske igre najmlađih otvorene.

Uputstva oko situacije sa koronavirusom i merama Kriznog štaba se prate.

Plan je da se otvaranja Sportskih igara mladih po gradovima kao i svi turniri u sportovima održavaju uglavnom na trgovima i otvorenim terenima.

Regionalni koordinator Sportskih igara mladih,Nemanja Crnić, iz Sremske Mitrovice, najavio je spektakl na otvaranju Igara 2. aprila sa početkom u 10 časova, kada će plamen upaliti mladi sportisti zajedno sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović.

Nakon otvaranja odrzaće se takmičenja u trčanju na 60 metara i između dve vatre. Na terenima pored PSC „Pinki” biće organizovan turnir u malom fudbalu, za godišta 2006. i mlađi, 2010. i mlađi, 2012. i mlađi.

Ženska odbojka igraće se u sali Mitrovačke gimnazije.

Sportske igre mladih u Srbiji održavaju se osmu godinu zaredom.  Državno finale biće u julu na Zlatiboru, a dotle će se širom Srbije dečaci i devojčice takmičiti u raznim sportovima. A na kraju sezone, u avgustu u Splitu, u planu je regionalno finale s vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Organizator Sportskih igara mladih u Sremskoj Mitrovici je Sportski savez grada, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport.

„Dunav osiguranje Sportske igre mladih“ u Srbiji održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija. Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima, a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.