Ruma na raskrsnici MODERNIH auto-puteva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasturkture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji auto-puta Ruma – Šabac.

Ministar Momirović je zajedno sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem, predsednikom Opštine Ruma Slađanom Mančićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem obišao prvo punkt na trasi auto-puta kod Hrtkovaca, gde je planirana izgradnja petlje za uključenje i isključenje, a zatim i radove na mostu preko reke Save u Šapcu.

Ministar Momirović je poručio da je izgradnja auto-puta od Rume do Šapca, a zatim i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, od velike važnosti za Srbiju, za privredu ovog kraja, za zaustavljanje odliva stanovništva iz ovog kraja.

„Želeo bih da se zahvalim svima, Koridorima Srbije, podizvođačima radova, izvođaču – kompaniji „Azvirt“ i da ih zamolim da maksimalno ubrzaju radove, jer je ovaj projekat veoma značajan za našu zemlju“, poručio je Momirović.

Izgradnjom novog auto-puta Ruma će dobiti dodatni vetar u leđa što se tiče putne infrastrukture, biće u središtu bitnih auto-puteva koji se ukrštaju na teritoriji naše opštine, a ova investicija će doneti i još bolji privredni rast, ocenio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Država želi da se ovaj projekat realizuje što energičnije, da se rokovi ispoštuju i to je nešto što je mnogo dobra stvar za sve nas. Centralna petlja će biti izgrađena na ukrštanju sa postojećim auto-putem Beograd – Šid, kod naplatne rampe Ruma. Na izlazu iz Hrtkovaca prema Platičevu, na mestu gde će se novi auto-put Ruma-Šabac preseći sa postojećim državnim putem prvog b reda m21, biće izgrađena još jedna petlja za uključenje i isključenje, a zatim i na mostu sa šabačke strane. Novi put će u velikoj meri rasteretiti već postojeći i obezbediti mnogo bezbedniji saobraćaj pre svega, brži i efikasniji protok i ljudstva i robe. Ono što raduje je da eksproprijacija koja se radi za prvih 5,6 kilometara gotovo završena, tako da će nesmetano moći da se uđe u sve te radove. Sve ostalo ide po dinamici i nadamo se da će radovi na izgradnji ovog puta biti završeni u roku“, rekao je predsednik Mančić.
Novi put spojiće Sremski i Mačvanski okrug, rešiti višegodišnje probleme stanovništva i zahteve privrede tog kraja. Posao izgradnje je poveren azerbejdžanskoj kompaniji „Azvirt“, koja očekuje da novi auto-put bude „arterija regionalne ekonomije“ koja će poboljšati regionalnu integraciju, osigurati bolji standard stanovnika i podstaći razvoj privatnog sektora.