Semenović: U Šidu vakcinisano preko 10000 osoba

Na današnjoj konferenciji za novinare, predsednik opštine Šid Zoran Semenović govorio je o pandemiji koronavirusa.

Prema njegovim rečima, u šidskoj opštini trenutno je 240 osoba pozitivnih na COVID – 19 od toga najveći broj obolelih je na selima nego u samom mestu Šid. Kada je reč o imunizaciji prema rečima predsednika, u opštini Šid vakcinisano je preko deset hiljada ljudi, od tog je njih oko četiri hiljade revakcinisano, dok bi do početka maja trebalo da bude vakcinisano i revakcinisano oko 40% punoletnih građana.

Pored epidemiološke situacije, Semenović se osvrnuo i na aktuelne i buduće projekte šidske opštine. Najavio je elektrifikaciju vikend naselja Lipovača, kao i rekonstrukciju atarskog puta cementnom stabilizacijom od Beljnjače do Lipovače čime će se grad Šid još bolje spojiti sa jednim od najlepših vikend naselja u opštini Šid.

Izgradnja ambulante u selu Ilinci je prema Semenovićevim rečima u završnoj fazi. Sredinom sledeće nedelje biće izabran izvođač radova, dok će radovi na izgradnji početi sredinom maja. Po izgradnji, Ilinci će dobiti savremenu ambulantu sa lekarom i medicinskim osobljem.

Zahvaljujući Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Opština Šid je potpisala ugovor o izgradnji fiskulturne sale u Višnjićevu.

„Višnjićevo će najzad dobiti fiskulturnu salu za učenike OŠ „Filip Višnjić“ , ali će i salu moći da koriste i ostali sportisti, a poznato je da ovo mesto ima razvijen kajakaški sport i da su deca iz Višnjićeva izuzetno vredna i marljiva i veoma talentovana za sport“, rekao je Semenović.

Pored fiskulturne sale u narednom periodu u Višnjićevu će biti izgrađena i fabrika za oplemenjivanje vode tako da će građani dobiti čistu, tehnički ispravnu i kvalitetnu vodu za piće.