Srem neubedljiv protiv Crvene Zvezde

Odbojkašice Srema se nisu proslavile na gostovanju u Beogradu protiv Crvene zvezde, ekipe prošlogodišnjih šampionki Srbije. Zvezda je slavila sa ubedljivih 3:0 (25:22, 25:17,25:14).

Sremice su dobro počele meč. Sve do 11:11 u prvom setu, igrao se poen za poen, a onda je Crvena zvezda uspela da se „odlepi“.Usledili su poeni Božice Marković, Ane Živojinović i Jelene Stojić, tako da je brzo bilo 16:11. Ipak, popustila je koncentracija kod rezultata 20:16 za domaće, pa je Srem vezao tri poena, ipak to nije bilo dovoljno da se stigne prednost Crvene zvezde. Zadržale su fokus izabranice Ratka Pavličevića i preko Ane Kleger došle do 25. poena. U ekipi Srema  jedino je Ana Mihajlović koja se definitivno oporavila od povrede pružila dobru igru a izrazito je podbacila Dunja Grabić.

Drugi set otvorile su mnogo bolje odbojkašice Crvene zvezde i vrlo brzo je bilo 7:1, za domaće. Ubedljivu razliku održavale su crveno-bele, a na ruku su im išle česte greške gostujućih odbojkašica.  Kako su počele tako su i završile drugi set odbojkašice Crvene zvezde – dominantno – 25:17.

U trećem setu Sremice su se dobro držale da bi od polovine  Zvezda potpuno dominirala. Posle izjednačenja 11:11, uspela je  da veže četiri poena. Zatim je usledila neverovatna serija raspoloženih crveno-belih devojaka. Ređali su se uspešni napadi, blok je još bolje funkcionisao, pa je vrlo brzo bilo 24:13. Uspeo je Srem da dođe i do 14. poena. Ipak, Katarina Čanka poenom iz napada završila je meč – 25:14.

U sledećem kolu Srem je domaćin još jednom od kandidata za osvajanje prvog mesta u šampionatu Srbije ekipi Uba.

Crvena zvezda – Srem 3:0 (25:22, 25:17,25:14)

Hala: SC Voždovac na Banjici. Gledalaca: 120. Sudije: Milan Milošević i Stanislava Simić.

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Đurđević (libero), Mateska, Živojinović (18), Marković (7),Ćirović (1), Kleger (16), Čanak (7), Stojić (8) Janjić, Žigić, Rodić, trener Pavličević ratko

SREM:Mihajlović (13), Grabić (6), Sarić (6), Dapčević (libero), Stevanović (1), Milunović (2), Drašković (2), Antić (3), Živanović (4), Milojević, Egić, Gaćeša, Jovanović, trener Musulin Mirjana