Sremski poljoprivredni sajam

Prvi sajam poljoprivrede koji se održava nakon pandemije održaće se u Sremskoj Mitrovici. Zvanično četvrti Agro Sirm 2021. – Sremski poljoprivredni sajam.

Manifestacija je zakazana za 9. i 10. jul 2021. godine na prostoru Hipodroma i Hotela Srem u Sremskoj Mitrovici.

Agro Sirm će biti organizovan na preko 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora a očekuje se više od 250 vodećih domaćih i svetskih proizvođača različite opreme i proizvoda namenjenih savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Pored izložbenog dela, planiran je i konferencijski program, koji će obuhvatiti stručna predavanja i okrugle stolovi na temu finansiranja poljoprivrede u Srbiji, plasmana proizvoda na inostrana tržišta i primena modernih tehnologija. Pored toga , posetioci će moći da saznaju novitete o aktuelnim subvencijama za nabavku opreme i druga ulaganja.

Sajam Agro Sirm je osmišljen kao mesto okupljanja privrednih subjekata iz oblasti poljoprivrede, finansijskog sektora, mehanizacije, prehrambene industrije, automobilske industrije, stočne hrane, turizma i drugih grana koje su povezane sa poljoprivredom ali i velikog broja poljoprivrednika – vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava kako iz Sremskog okruga tako i iz čitave Srbije i regiona a sa ciljem unapređenja poslovanja i obnove susret uživo.

Sajam je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Privredne komore Srbije-Sremskog upravnog okruga i Grada Sremska Mitrovica. Ono po čemu je ova manifestacija jedinstvena u svetu je to da je manifestacija u organizaciji KPZ Sremska Mitrovica dok je izvršni organizator Top Events Team iz Beograda.

Očekuje se da sajam otvori resorni ministar Branislav Nedimović a najavljena je poseta i brojnih delegacija ambasada i drugih organizacija koje rade u Srbiji. Imajući u vidu aktuelne preporuke sajam će biti organzivan uz sve mere opreza. Na sajmu će učestvovati i predstavnici firmi i institucija iz Republike Srpske.

Kako najvljuju organizatori generalni sponzor sajma je Kompanija DUNAV OSIGURANjE, a na sajmu posetioci će videti vodeće marke poljoprivredne mehanizacije kao što su Massey Ferguson, John Dere, Case, Steyr, Kubota, Farmtrac i druge uvozni modele ali i oni sklopljeni na linijama u Srbiji koji su posebno zanimljivi jer podpadaju pod gotovo sve subvencije. Pored traktora biće izložena i ostala mehanizacija namenjena ratarima, voćarima, povrtarima i stočarima. Na sajmu će se predstaviti i automobilski sektor i to Mercedes benz, Toyota i Peugeot koji će pre svega predstaviti gamu dostavnih vozila.

Banke, osiguranja , hrana i oprema za životinje, navodnjavanje, protivgradne mreže oprema za parkove i druge grane poljoprivrede samo su neke od robnih grupa koje će biti predstavljene na sajmu u Sremskoj Mirtrovici.

Da sajam ima sve veći značaj govori činjenica da je značajan broj Opština iz čitave Srbije potvrdio organizovani dolazak poljoprivrednika i predstavnika lokalnih samouprava.

Izvor: https://agropress.org.rs/