Takmičili se u spretnosti vožnje traktora

U srednjoj poljoprivredno-prehrambenoj školi „Stevan Petrović Brile“ u Rumi, organizovano je školsko takmičenje iz poznavanja saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje traktora, sa ciljem da pokazno – edukativnim sadržajima upotpuni praktična znanja svojih učenika.

Pokrovitelji projekta „Bezbedan traktor i ostale poljoprivredne mašine u saobraćaju“ su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opština Ruma.

Pre samog školskog takmičenja, svi učenici su prisustvovali i predavanju o bezbednosti u saobraćaju, što je veoma važna društvena tema istakao je direktor Poljoprivredne škole Dušan Stojanac.

„U školskom dvorištu postoji bukvalno sve, od savremene poljoprivredne mehanizacije, laboratorije, zasada voćnjaka, vinograda, plastenika, sve ono što je potrebno da učenici steknu praktična znanja. Želim da pohvalim direktora i sve u školi, mi svakako kao lokalna samouprava podržavamo sve aktivnosti naših obrazovnih ustanova. Drago nam je što Poljoprivredna škola ide u korak sa vremenom, zahvaljujući dobrim projektima iz godine u godinu se modernizuje, konkuriše i dobija sredstva kako pokrajinska, tako i republička, ali i ona iz EU. Dosta toga obezbeđuju i sami iz sopstvenih sredstava, obrađuju preko preko 100 hektara zemljišta, naravno mi smo obezbedili uslove da zemljište obrađuju bez naknada, a na njima je da se domaćinski ponašaju i sva sredstva ulože u podizanje kvaliteta obrazovanja učenika“, izjavio je predsednik Mančić, koji je danas obišao školsko imanje kojim upravlja SPPŠ „Stevan Petrović Brile“.

Podršku današnjem takmičenju dala je i kompanija „AgroTECH“ koja je obezbedila i nagrade za najbolje učenike.