Tridesethiljadita sugrađanka vakcinisana protiv kovida 19

Danas je prvu dozu vakcine primila i tridesethiljadita Mitrovčanka Dunja Bogić na jednom od mobilnih vakcinalnih punktova. Trideset hiljada Mitrovčana primilo je bar prvu dozu vakcine protiv Covid 19.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović obišla je vakcinalni punkt kod Lidla. Gradonačelnica je pozdravila tridesethiljaditu vakcinisanu sugrađanku i zahvalila joj se na ličnoj i društvenoj odgovornosti.

Kako je rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica: „Danas imamo 30.000 našeg sugrađanina koji je vakcinisan što iznosi preko 48% vakcinisanih Mitrovčana, tako da smo na dobrom putu i za koji dan ćemo imati skoro pola punoletnog stanovništva vakcinisanog. To znači da ulazimo u zelenu zonu polako, danas i sutra, za ovaj vikend će biti aktivni punktovi ovde kod Lidla i na Trgu Ćire Milekića. Punkt na centralnom gradskom trgu radiće od 18 sati, pa nadalje, dokle god bude trebalo, a planiramo i za letnju sezonu jedan punkt na samoj plaži.”

Dunja Bogić iz Sremske Mitrovice ima 21 godinu kaže da se oseća dobro i dodaje: „Vakcinisala sam se jer smatram da bi to poboljšalo stanje u tome da konačno nam krene normalan život pogotovo nama mladima. Htela bih ovom prilikom da pozovem i sve druge mlade ljude da se odluče na ovaj korak. Izabrala sam da se vakcinišem zbog normalnog života, da bih mogla da putujem i svakako preporučujem to svima, ko god želi, naravno”.

Svi zainteresovani Mitrovčani mogu i dalje da prime vakcinu svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 sati, na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”. Mobilni vakcinalni punktovi su i ovog vikenda kod Lidla i u centru grada, na pešačkoj zoni. U subotu punkt kod Lidla radi od 9 do 19 sati , a punkt na Trgu Ćire Milekića od 18 do 21 sat. U nedelju punkt kod Lidla takođe će raditi od 9 do 19 sati. Punkt na Trgu Ćire Milekića i u nedelju će biti otvoren od 18 do 21 sat.