Turska kultura, jezik, gastronomija

Institut Yunus Emre otpočeo je sa radom 2009. godine. Širom sveta ima 58 kulturnih centara. Jedan od centara je i u Beogradu i uspostavio je saradnju sa Kancelarijom za mlade Grada Sremska Mitrovica.

U okviru saradnje Instituta i mitrovačke Kancelarije za mlade, 22. novembra 2019. godine, sa početkom u 19 časova, odžaće se zanimljiv kulturni događaj pod nazivom „3T Trio” na kome će biti govora o rečima turskog porekla u srpskom jeziku, ali je to prilika da se posetioci upoznaju i sa turskom gastronomijom pa će biti posluženi i specijaliteti turske kuhinje.

Događaj će se održati u Muzeju Srema, u Sremskoj Mitrovici.

Inače, važno je napomenuti da je broj mesta ograničen i svi koji su prijavili svoj dolazak putem linka su kontaktirani iz Kancelarije za mlade i utvrđen je konačan spisak posetilaca kojima će biti omogućen ulaz. Oni koji nisu prijavili dolazak neće imati mogućnost da prisustvuju događaju pa iz Kancelarije mole da se uvaži ova informacija.

Ovaj Institut, pored izvođenja nastave turskog jezika, podržava i odseke za turski jezik i književnost pri univerzitetima kao i izvođenje nastave turskog jezika pri drugim kulturnim ustanovama u zemlji poslovanja, sa vizijom da povećaju broj prijatelja Turske i svih onih koji ostvaruju veze sa njom širom sveta.