U Sremskoj Mitrovici održan tradicionalni ples maturanata

Maturanti su 14. put zaigrali kadril u Sremskoj Mitrovici. Mitrovački maturanti srednjih škola, kao i njihovi vršnjaci širom Srbije i Evrope, u 12 časova na Trgu Ćire Milekića zaplesali u okviru manifestacije „Maturantski ples“.

Maturantski ples je organizovala Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa Kancelarijom za mlade. Učestvovali su maturanti svih škola, koji su nedeljama vežbali sa svojim profesorima i trenerima.Ova manifestacija, koja je postala tradicija, okupila je na stotine maturanata.

„Tačno pre dvadeset godina otvoren je prvi maturantski ples, u to vreme se zvao ‘Igrajte s Evropom’. Mi smo se pridružili 2011. godine kada je najveći broj učesnika bio 33.000. Organizatori su želeli da obore taj rekord, u plesu je učestvovalo 50 lokalnih samouprava i 20 gradova. Pridružili smo se ideji da se upišemo u Ginisovu knjigu rekorda i oko 400 maturanata pokazalo je svoje umeće,“ rekla je Snežana Konjević, zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje.

Maturantski ples u Sremskoj Mitrovici nije samo manifestacija plesnog umeća, već i prilika za maturante da pokažu svoju posvećenost i zajedništvo, čineći ga važnim događajem u godini završetka srednje škole.