Udruženje Regionalne inicijative Srema dobilo podršku u okviru švajcarskog projekta ACT

Udruženje Regionalne inicijative Srema obaveštava javnost da je na Pozivu za dodelu grantova za partnerske inicijative između organizacija građanskog društva i jedinica lokalne samouprave uspešno prošlo sve faze selekcije i dobilo finansijsku podršku.

Projekat pod nazivom „ODRŽIVI RAZVOJ ZA SVE – platforma za lokalni dijalog”, odobren je u okviru projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Projekat će se sprovoditi u partnerstvu sa gradom Sremska Mitrovica.

U okviru ovog poziva finansijsku podršku dobilo je ukupno 12 predloga projekata, a izabrana udruženja dolaze iz svih krajeva Srbije – Požege, Novog Pazara, Prijepolja, Užica, Niša, Kruševca, Kragujevca, Ade, Rume, Aleksinca, Kraljeva i Beograda.

Poziv za partnerske inicijative organizacija građanskog društva (OGD) i jedinica lokalnih samouprava (JLS) otvoren je sa ciljem da se kroz zajedničke projekte građanskih udruženja i lokalnih samouprava stvore novi, inovativni mehanizmi za veće učešće građana u procesu donošenja odluka, pružanju usluga građanima na lokalu i za povećanje monitoringa rada lokalnih organa vlasti. U fokusu partnerskih inicijativa jeste sprovođenje i promocija reformi u lokalnoj samoupravi koje će unaprediti učešće građana u procesu donošenja odluka, transparentnost, odgovornost i inkluzivnost lokalnih organa vlasti.

Spisak odobrenih projekata, udruženja i lokalnih samouprava možete pronaći ovde