Ukinuta vanredna situacija u Rumi

Nakon sednice Štaba za vanredne situacije u Rumi, odlučeno je da se ukine vanredna situacija, saopštio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Zaključno sa 4. junom imali smo 19 lica zaraženih korona virusom, što je značajno manje od one granice od 55 lica, kada je vanredna situacija uvedena. Sa druge strane mi imamo 17.758 vakcinisanih, a 15.104 revakcinisana građana, što pokazuje da se situacija smiruje i da se stiču uslovi da uđemo u neki normalan rad i život“, naveo je Mančić.

On se takođe zahvalio svima koji su učestvovali u prevenciji, ali i onim koji su pomagali tokom vanredne situacije.

„Mislim da smo odgovorili izazovu, naš budžet je bio stabilan i mogao je da odgovori na sve izazove. Imali smo niz mera sa kojima smo izlazili pred građane i privrednike, malim i srednjim preduzećima, svima koji su bili najugroženiji jer nisu mogli poslovati. Delili smo u dva navrata novčanu pomoć za oko po 300 naših preduzetnika, zakupci opštinskih lokala su bili oslobođeni za polovinu zakupa u vanrednoj situaciji, delili smo zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva…“, rekao je Mančić.

On je ocenio da je pomoć zdravstvenim radnicima koji su podneli najteži teret u ovoj situaciji omogućio stabilan budžet i odgovorni ljudi.

„Zato se svima zahvaljujem – od zdravstvenih radnika do pripadnika MUP-a, zaposlenima u javnim preduzećima, u ustanovama, u Opštinskoj upravi i građanima koji su bili solidarni i koji su shvatili koji su to bili problemi“, istakao je predsednik opštine Ruma.

On je apelovao i dalje na oprez i disciplinu, kako bi se što pre vratili u normalan život.