Upis dece u mitrovačke vrtiće

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica” počinje 5. i traje do 31. maja 2021. godine. Ove godine upis dece će se raditi elektronskim putem.

Prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica“ može se podneti elektronskim putem na nacionalnom portalu eUprava Republike Srbije euprava.gov.rs.

Direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” Biljana Cvijetić rekla je: „Svi roditelji koji žele da podnesu prijavu za upis dece u našu predškolsku ustanovu mogu to učiniti elektronskim putem preko nacionalnog portala e-Uprava. Oni roditelji, koji iskoriste ovu mogućnost, neće biti u obavezi da pribavljaju potrebnu dokumentaciju, jer će to sistem obaviti umesto njih. Pozivam sve roditelje da iskoriste ovu mogućnost elektronskog upisa, za one koji ne budu, biće omogućen upis u vrtiću „Maslačak”. Upis će biti tokom celog maja, svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 12:00 sati. Tu će upisna komisija pomoći roditeljima da popune upisnicu. Roditelji koji na ovaj način podnesu prijave, takođe neće morati da pribavljaju potrebnu dokumentaciju. Mi ćemo na osnovu podataka koje oni unesu u upisnicu, preko portala pribaviti umesto njih. S obzirom da postoji određeni broj porodica koje pripadaju društveno osetljivim kategorijama, oni će biti u obavezi da tokom maja donesu odgovarajuću dokumentaciju u vrtić „Maslačak” kod socijalnog radnika. Dokumentacija koju će biti potrebno da donesu zavisi od statusa porodice, odnosno od grupe kojoj roditelji pripadaju“.

„Upis dece u seoskim sredinama radiće se takođe tokom maja kod vaspitača koje rade u selima. U okviru naše ustanove postoji devet objekata, sedam gradskih i dva prigradska objekta. Na osnovu iskustva i informacija koje imamo iz prethodnih godina, najveće interesovanje roditelja vlada za upis dece jaslenog uzrasta”, dodala je direktorica Cvijetić.

Sve potrebne informacije o upisu dece mogu se dobiti na brojeve telefona 060/8010-318 i na 060/8010-333.  Potrebne informacije se mogu naći i na sajtu PU“Pčelica” https://pupcelica.edu.rs/index.php/cbbgh-hs.