Usvojen predlog odluke o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, usvojen je predlog odluke o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske tranzicije.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić je povodom usvajanja ove odluke rekao: „Skupština grada Sremska Mitrovica na današnjoj sednici, usvojila je pravilnik o merama sufinansiranja energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u cilju usaglašavanja sa odredbama ugovora koji je Grad Sremska Mitrovica zaključio sa Ministarstvom rudarstva i energetike a posebno u delu definisanja maksimalnog iznosa odnosno gornjeg limita podsticaja. S tim u vezi za sve četiri mere koje će se u okviru ovog programa realizovati u Sremskoj Mitrovici, procentualno je definisan maksimalni iznos podsticaja u procentu od 50%. Što se tiče pojedinačnih mera i maksimalnih iznosa finansijski iskazano, u pitanju kod mere ugradnje i nabavke stolarije, tu je maksimalni iznos podsticaja 100.000 dinara, kod izolacije je 120.000 dinara, što se tiče gasnih peći i kotlova 70.000 dinara i maksimalan iznos kod peći i kotlova na pelet odnosno biomasu  maksimalni podsticaj je 85.000 dinara“.

U ponedeljak 12. jula, Gradska uprava za urbanizam raspisaće javni konkurs prema privrednim društvima, provrednim subjektima, koji se bave prodajom i ugradnjom stolarije, izolacije i kotlova. Taj poziv će trajati 15 dana, nakon čega sledi poziv ka građanstvu, javni poziv za domaćinstva, tako da svi zainteresovani koji žele da konkurišu za sredstva za neku od ovih mera, mogu da očekuju javni poziv krajem jula meseca”, dodao je Samardžić.