Vakcinacija radnika Gradske uprave Banja Luka u Hali „Pinki”

Vakcinacija zaposlenih u gradskim upravama i preduzećima u javnom sektoru Grada Banja Luka odvija se na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”. Banja Luka je grad pobratim sa Sremskom Mitrovicom.

U Sremskoj Mitrovici danas je počela vakcinacija radnika Gradske uprave Grada Banja Luka na poziv Grada Sremska Mitrovica. Gradonačelnica Svetlana Milovanović istakla je da vakcinacija gostiju iz Banja Luke protiv virusa kovid 19 protiče u najboljem redu.

„Drago mi je što su nam danas u goste, u Sremsku Mitrovicu, došle kolege iz Gradske uprave iz Banja Luke, naravno mi smo ih pozvali, oni su se vrlo rado odazvali i veoma su nam zahvalni na tome što smo im omogućili ujedno da dođu u posetu našem gradu i vide zanamenitosti Sremske Mitrovice ali i da prime prvu dozu vakcine. Ukupno je prijavljeno 84 ljudi koji rade u Gradskoj upravi u Banja Luci, danas smo počeli, pa ćemo nastaviti sledećeg petka, tako da će oni polako dolaziti u grupama” rekla je Milovanović.

Potom se gradonačelnica osvrnula na dosadašnji tok vakcinacije naših sugrađana: „Meni je posebno drago da smo mi kao Sremska Mitrovica dostigli još malo kolektivni imunitet. Broj vakcinisanih je 29.840, broj revakcinisanih je 24.144 u Sremskoj Mitrovici.” Izrazila je zadovoljstvo postignutim: „Mi smo tu blizu 50% tako da smo sada u mogućnosti i da jednostavno možemo drugima da pomognemo, prevashodno svim našim prijateljima iz regiona“.

Tokom perioda letnjih meseci na gradskoj plaži će biti postavljen mobilni punkt za vakcinaciju, najavio je Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

„Jedan veoma važan segment i novina, koji će u ovoj kupališnoj sezoni biti uspostavljena na našoj plaži, a tiče se epidemioloških mera i imunizacije koja je najvažniji proces, ne samo u Sremskoj Mitrovici, nedo i u Republici Srbiji i celom Svetu, jeste da će na gradskoj plaži od dana otvaranja, 10. juna, biti uspostavljen mobilni punkt za imunizaciju, koji će biti na raspolaganju našim građanima do kraja kupališne sezone. Na taj način želimo da vakcinaciju učinimo dostupnom našim građanima, i tokom letnjeg vremenskog perioda, a s obzirom da je naša gradska plaža mesto okupljanja svih naših građana tokom leta, smatramo da je ovo ispravan i pravi potez u smislu borbe protiv virusa kovid 19”, rekao je načelnik Jokić.

Radnici Gradske uprave iz Banja Luke, rado su se odazvali pozivu da se vakcinišu. Sanja Džidža urbanističko-građevinski inspektor koordinator u Gradskoj upravi Grada Banja Luka zahvalila se svima koji su doprineli da i oni dobiju vakcine što pre.

Misli da je vakcinacija jako bitna i kaže: „Mislim da je imunizacija uopšte jako bitna, vraćamo se tako u normalne tokove i naravno nadam se da ćemo nastaviti normalnu da živimo posle ovoga. Primila sam „Fajzer” vakcinu nema nikakvog bola, nikakvih reakcija za sada. Hvala Gradu Sremska Mitrovica što nam je omogućio vakcinaciju i što su nas ovako lepo i toplo dočekali, naravno organizacija je savršena i hvala na gostoprimstvu.”

Ova akcija će se nastaviti narednog vikenda u našem gradu na privremenom punktu za masovnu imunizaciju građana u Poslovno-sportskom centru „Pinki”.

Izvor: Sirmiuminfo