Večeras počinje „Noć muzeja“

Večeras počinje jedna od najlepših manifestacija u našoj zemlji, „Noć muzeja“.

U Sremskoj Mitrovici, održaće se na dve lokacije i to u obe muzejske zgrade koje otvaraju vrata za posetioce u 18 časova.

U Muzeju u ulici Vuka Karadžića kod Gradskog parka planirana je Izložba umetničkih dela „Žene planine“, zatim Radionica „Ćira Milekić“ i događaj pod nazivom „Doživite nauku u mraku“, uz egzotično posluženje koje će biti posluženo posetiocima.

U Lapidarijumu Muzeja Srema, na Trgu Svetog Stefana, održaće se arheološko – istorijske radionice, veče igara i emitovaće se filmovi i muzika.

Galerija Lazar Vozarević se već tradicionalno pridružuje obeležavanju Međunarodnog dana muzeja i Evropske Noći muzeja. Kako je tema ove godine Muzeji za obrazovanje i istraživanje, pozivamo Vas da zajedno istražimo vezu između reciklaže i umetnosti.

Šta sve može biti umetnosti, ima li granice, da li umetnici ostaju zauvek deca? Da li je to, konstantno igranje, ono što ih najviše odvaja od običnih ljudi? Reciklaža -uništavanje ili ponovo stvaranje, čuvanje od zaborava ili davanje novog života?

Vidimo se u Galeriji 18. maja od 18 časova.