Vikend uz ograničenja: Nema kafića, restorana, frizera i teretane…

Pred nama je vikend u kojem, uprkos najavama i zahtevima lekara iz Kriznog štaba, nije uveden policijski čas i potpuno ograničenje kretanja.

Ipak, danas i sutra su pred nama restrikcije i ograničenja, koja se, pre svega, odnose na rad kafića i ugostiteljskih objekata, koji će raditi danas do podneva, a ponovo se otvaraju tek u ponedeljak.

Do ponedeljka, 8. marta u 6 sati ujutru biće zabravljeni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, teretane, sportski objekti. Drugim rečima, mogućnost da rade danas nakon podneva do ponedeljka ujutru imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe čije radno vreme nije ograničeno. Radiće i sve pijace.

U ski centrima, ove mere važiće od ponoći i trajaće do ponedeljka, što znači da ugostiteljski objekti na ovim mestima neće raditi tokom celog vikenda. Izuzetak su hotelski kafići i restorani, koji tokom vikenda mogu usluživati samo goste koji imaju prijavljen boravak.

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez prisustva publike.

Bitno je napomenuti da je delatnost dostave hrane moguća moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića sutra nakon 12 časova zabranjena na teritoriji čitave Srbije do ponedeljka ujutru.

Takođe, nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid 19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije.