VRTIĆ SPREMAN ZA NOVE MALIŠANE: Završava se nadogradnja objekta „Neven“

Objekat „Neven“ predškolske ustanove „Boško Buha“ u Inđiji biće uskoro spreman za upis novih mališana. U toku su završni radovi na fasadi i izolaciji a unutrašnji grubi građevinski radovi su završeni. Ostalo je da se nakon sušenja zidova i poda postavi parket i neophodni mobilijari.

U dinamiku radova uverio se predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je izrazio zadovoljstvo urađenim
„Sa završetkom objekta „Neven“ i puštanjem u rad novog vrtića moći ćemo konstatovati da imamo stabilnu situaciju sa kapacitetima u predškolskoj ustanovi“.

Proširivanjem objekta „Neven“ dobiće se dva boravka i hodnik ukupne površina 250 kvadratnih metara, što je dovoljno za oko 50 mališana.

„Mislim da ovim rešavamo jedan ogroman problem a to će najbolje znati roditelji čija su deca na listi čekanja“, naveo je Gak dodavši da se nada da će i ovi kapaciteti uskoro biti mali.

„Sa velikim brojem investicija koje imamo normalno je očekivati doseljavanje stanovništva i uglavnom su to porodice sa malom decom. Verujem da ćemo uskoro, zbog njih a i nadam se većim natalitetom, raditi na izgradnji novih objekata vrtića“.

Navedeni radovi, čija vrednost iznosi 6 miliona dinara, su prva faza jer je projektovano, u slučaju potrebe, dodatno proširivanje.