XXIV Sremska kulenijada u Erdeviku, raj za Sremce i posetioce

Erdevik je i ove godine domaćin velike gastronomske manifestacije, XXIV Sremske kulenijade. U organizaciji Opštine Šid, Turističke organizacije Šid, Mesne zajednice Erdevik, Privredne komore – RPK Sremska Mitrovica i Kulturno obrazovnog centra Šid, Sremska kulenijada održava se pod dobro poznatim sloganom “U zagrljaju kulena i vina”, a ove godine okupila je više od dve stotine izlagača – proizvođača suhomesnatih proizvoda, vinara, proizvođača sira, slatkih delikatesa i drugih proizvoda domaće radinosti.

Ovogodišnju Kulenijadu svečano je otvorio Nenad Katanić, pomoćnik ministarke za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, dodelivši nagrade apsolutnim pobednicima XXIV Sremske kulenijade. Pobednički kulen u kategoriji uzanog omotača jeste kulen PG Milana Kabića iz Šida, dok je u kategoriji prirodnog omotača pobedu odneo kulen Lemaić K&M. 

Nagrade su ove godine dodeljene i najboljim vinarima – vinarijama Trivanović, Brestovački, Vojnović i vinariji Ravnica. 

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su u pratnji predsednika Opštine Šid Zorana Semenovića obišli štandove i pozdravili brojne izlagače, uverivši se da su najbolji ukusi Srbije danas sabrani baš u Erdeviku.

Program Kulenijade obogatiće nastupi brojnih kulturno umetničkih društava, dok je za 20 časova u centru Erdevika zakazan koncert Goce Tržan.

 

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.