Zahvaljujući učenici Nikolini Nenadović Ekonomska škola „9. maj“ danas je bila domaćin republičkog takmičenja iz poslovne ekonomije

Ekonomska škola „9. maj“ bila je domaćin republičkog takmičenja iz poslovne ekonomije i to zahvaljujući uspehu učenice te škole Nikoline Nenadović, koja je bila najbolja na prošlogodišnjem takmičenju.

Ovo prestižno takmičenje okupilo je najbolje učenike iz 24 škole koji su pokazali talenat za ovaj predmet i na takmičenju je revijalno učestvovala Ekonomska škola iz Doboja odnosno iz Republike Srpske.

Za takmičare, njihove profesore i goste, priređen je prigodan program koji su spremili učenici i profesori Ekonomske škole „9. maj“

Direktor Ekonomske škole „9. maj“ Novica Novaković povodom takmičenja je rekao: „Mi smo danas domaćini republičkog takmičenja iz poslovne ekonomije, zahvaljujući našoj učenici Nikolini Nenadović i njenoj mentorki Zori Beader, koji su prošle godine pobedili na republičkom takmičenju. Nadam se da će ovo biti dobar dan, takmičarski, da će takmičenje biti uspešno i da će sa sobom poneti lepe utiske iz naše škole i Sremske Mitrovice“.

„Hteo bih jos da zahvalim mentorima, koji još imaju entuzijazma, snage, energije da spremaju đake i hvala im na tome što dovode decu. Deci bi poručio da su već pobednici, oni su mladi ljudi koji će relativno brzo donositi veoma bitne odluke i rukovoditi gradom, zemljom ili gde ih život odvede. Zahvalio bi se i fakultetima koji su pomogli da se takmičenje održi, pre svega Ekonomski fakultet iz Beograda i njihov profesor Dragoljub Paunović koji je sastavljao zadatke, Univerzitet Singidunum, MEF i Fakultet tehničkih nauka“ dodao je Novaković.

Učenici smera kuvar i njihovi profesori pripremili su ručak za takmičare i njihove mentore.