Zmajevke šampionke države

Odbojkašice Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” napravile su najveći podvig u novijoj istoriji školskog sporta.

Pobedom nad ekipom škole “Stanislav Sremčević” iz Kragujevca, rezultatom 2 : 0 ( po setovima 25 :20, 25 : 20 ), Zmajevke su osvojile su titulu državnog prvaka i vratile pehar u Sremsku Mitrovicu posle 15 godina.

Tokom dvodnevnog nadmetanja tim nastavnice Ivone Tumarić prikazao je potpunu dominaciju, ne dozvolivši ni u jednom trenutku protivniku šansu za set loptu.

Na putu do trofeja, naše zlatne devojke savladale su maksimalnim rezultatom ekipe škola “Jovan Popović” ( Novi Sad ), “Jovan Jovanović Zmaj” ( Surdulica ) i “Desanka Maksimović” ( Zaječar ).

Za Zmajevu školu igrale su Ana Mihajlović, Ana Ivković, Tara Pevac, Anja Anojčić, Ivana Martinović, Dunja Stanković i Jana Milošević. Doprinos timu pružile su i Tamara Prekrajac, Mina Mihajlović i Iva Škrbić.

Podsetimo, Sremska Mitrovica je imala prvaka u pomenutoj konkurenciji pre decenije i po. I tada su najsjajnije odličje ponele odbojkašice Zmajeve škole.

Naše sjajne devojčice su ovim trijumfom obezbedile plasman na Svetsko školsko prvenstvo osnovnih škola koje se održava u septembru u Beogradu.

Načelnik gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo čestitao je zmajevkama ovaj veliki uspeh uz želju da svoj niz pobeda nastave i na svetskom prvenstvu.