Kajakaši „Vala“ na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj

Od 23. do 27. avgusta u nemačkom gradu Duizburgu, blizu 1000 kajakaša  iz 70 zemalja sveta, boriće se da postanu svetski prvaci i zarade kvote za svoju zemlju da se takmiči na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu, 2024. godine.
Najznačanije trke biće u muškom i ženskom K4 500, gde će 10 zemalja rezervisati svoja mesta u Parizu. Upravo u ovim posadama se nalaze tri takmičara KK Vala.
U posadi muškog četverca nalazi se Stefan Vrdoljak koji je sa svojom posadom Andjelom Džombetom, Markom Novaković i Vladimirom Torubarov osvojio bronzanu medalju na Evropskim igrama u Krakovu. Tim rezultatom momci su pokazali da su u samom vrhu ove discipline i da će biti veoma konkurentni u osvajanju olimpijske kvote. Momke pratimo od srede u Duizburgu i navijamo da ostvare svoj cilj.
Što se tiče posade ženskog četverca, tu se nalaze naše dve takmičarke, Anastazija Bajuk i Marija Dostanić. Zija je na svetskom prvenstvu ali za mladje seniorke u dvosedu sa takodje članicom sadašnjeg četverca Dunjom Stanojev, osvojila broznanu medalju i odličnim rezultatom najavila uzbudljive trke u Duizburgu.
Marija, druga najiskusnija članica četverca kao i vicešampionka u kategoriji mladjih seniorki, ove godine u Krakovu na Evropskim igrama ulaskom u finale takodje je pokazala da je njeno mesto u samom vrhu ženskog kajaka. Ove tri devojke zajedno sa najiskunijom Milicom Novaković, startuju svoje trke u sredu gde će dati sve od sebe da ostvare svoje snove!