Atletičari Sirmiuma osvojili 11 medalja na Prvenstvu Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Vojvodine za seniore/ke, Atletski klub Sirmium imao je 10 predstavnika koji su osvojili 11 medalja, a ovaj uspeh je još zapaženiji s obzirom da je osam takmičara trenutno u mlađem i starijem juniorskom stažu.

Medalje su osvojili Mirjana Dasović, zlato u bacanju kugle i bronzu u bacanju diska, Anja Čančarević bronzu u kugli i srebro u disku, Petar Ilić dva zlata u kugli i disku i Filip Čarnopiski srebro u disku.

Marko Lazić pobedio je u skoku u vis i postao šampion Vojvodine iako je tek prva godina mlađih juniora, baš kao i Marko Milinović koji je pobedio u disciplini 100m i postao prvak Vojvodine, a još uvek je junior. Njegov drug iz razreda, Vuk Marinković, došao je do bronze na 400m.

Kao “šlag na tortu” došla je i štafeta 4x100m u sastavu Strahinja Čikić, Vuk Marinković, Stefan Đonić i Marko Milinović, koja je ubedljivo trijumfovala iako je sastavljena od mlađih i starijih juniora.

-Zadovoljni smo brojem medalja koje smo osvojili. Očekujemo bolje i vrednije rezultate u periodu koji dolazi, s obzirom da je ovo prvo takmičenje na otvorenom – napominje trener Slobodan Macanović.