Danas je počela masovna imunizacija građana protiv virusa kovid 19

U Sremskoj Mitrovici je danas počela masovna imunizacija građana protiv virusa kovid 19. Svi građani koji su zainteresovani biće vakcinisani, dovoljno je da dođu na punkt za imunizaciju sa ličnom kartom. Naša sugrađanka Nataša Kesić je petnaesthiljaditi vakcinisan u Sremskoj Mitrovici.

U samo dva grada u Srbiji, među kojima je naša Sremska Mitrovica, danas je počela masovna imunizacija. Vakcinacija se obavlja na punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki” i po rasporedu u svim selima.

Miroslav Jokić rukovodilac stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice rekao da lokalna samouprava obezbeđuje sve neophodne uslove i da proces imunizacije protiče u najboljem redu: „Danas je prvi dan masovne imunizacije građana, koju je prethodnih dana najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a kasnije su to učinila i resorna ministarstva. Masovna imunizacija se obavlja sa ciljem da se ispita sistem vakcinacije do svojih krajnjih granica s obzirom na to da ovakvu situaciju očekujemo u svim gradovima u Srbiji upravo zbog toga što nas očekuje dolazak velikog broja vakcina, za čega je zaslužna Srbija i predsednik Aleksandar Vučić. Sve što je bilo neophodno u stručnom, operativnom smislu Grad Sremska Mitrovica je pružio nosiocu vakcinacije Domu zdravlja, tako da je zdravstvenim radnicima preostalo samo da pregledaju pacijente i aplikuju vakcine. Overavanje formulara, izdavanje sertifikata i ostale logističke potpore koje su neophodne da ovoliki broj vakcinalnih punktova funkcioniše Grad je preuzeo kao svoju odgovornost. Za grad Sremsku Mitrovicu smo opredelili punkt u PSC „Pinki“, gde u svakom satu može da se pregleda i vakciniše preko 150 pacijenata. Takođe, otvorene su i zdravstvene ambulante u selima kako bi vakcinacija bila dostupna svakom građaninu.”

Dr Slavica Knežević Tankosić rekla je da i dalje vlada veliko interesovanje sugrađana za imunizaciju: „Odziv građana na vakcinaciju na teritoriji Grada Sremska Mitrovica izuzetno je dobar, juče je vakcinisana preko 750 građana, a danas počinje program masovne imunizacije, građani mogu da dolaze i bez poziva na vakcinaciju, tako da danas očekujemo još veći broj i vakcinacija, i drugih doza, odnosno revakcinacija. Danas su na raspolaganju vakcine „Astra Zeneka” i „Sinofarm” kineskog proizvođača.”

Pozvala je građane sa teritorije Grada Sremske Mitrovice da dođu, da se vakcinišu. Na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki” danas je vakcinisan i petnaesthiljaditi Mitrovčanin.

Nataša Kesić koja je petnaesthiljadita vakcinisana, rekla je zašto se odlučila da na taj korak: „Odlučila sam se pre svega zbog zdravlja, svog, a onda i ljudi oko sebe. Odabrala sam kinesku vakcinu svejedno mi je ali mislim da je ona vakcina koja meni odgovara, tako da smatram da nisam pogrešila.”

Svakog dana građanima je na raspolaganju 12 punktova. Pored punkta u hali, vakcinacija se odvija i u seoskim ambulantama od 8 do 15 sati po rasporedu.