Donacija Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja”

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je Sremsku Mitrovicu u cilju unapređenja sporta u Vojvodini. U Gradskoj kući održan je sastanak sa predstavnicima naše lokalne uprave i opština Beočin, Ruma i Šid.

Nakon sastanka, pokrajinski sekretar Basta zajedno sa predsednikom Saveza za školski sport Vojvodine, Branislavom Tešićem, načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Zoranom Đurićem i načelnikom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Vasiljem Ševom obišao je i Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ i učenicima i direktoru uručio donaciju Saveza i Sekretarijata u vidu kompleta za sportski poligon.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta: „Pričamo o nekim temama koje su manje popularne za sportiste same, o inspekcijskim kontrolama, o tim nekim pravnim stvarima. Ideja jeste da što više vodimo računa o ljudima na lokalu, da se stavimo na raspolaganje kao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i da pomognemo gde treba da se pomogne, više su stvari savetodavne tako da time planiramo se bavimo i u narednom periodu da bi kompletan sistem sporta unapredili na pokrajinskom nivou.”

„Zajedno sa Savezom za školski sport donirali smo rekvizite za bavljenje osnovnim školskim aktivnostima. Svima nam je u interesu da školski sport stavimo kao prioritet jer je to i baza za naš vrhunski sport. Nastavljamo da ulažemo u školu i sport. Jedan od prioriteta jeste parket, nadam se da će početkom naredne godine, škola i opština konkurisati na pokrajinskom nivou i da će uspeti da se obnovi ovaj parket”, rekao je sekretar Basta.

Zoran Đurić, načelnik za obrazovanje rekao je da je podrška Pokrajinskog sekretarijata za sport vrlo značajna: „Škola „Slobodan Bajić Paja“ jedna je od pet osnovnih škola u gradu, kojoj su neophodni ovakvi rekviziti jer su uslovi u ovoj školi slabiji nego u nekim drugim školama. Cilj i zadatak jeste da u sledećih par godina, ovu salu i sve sale u gradu renoviramo i da sva deca imaju iste uslove za rad.”

Branislav Tešić, predsednik Saveza za školski sport Vojvodine kaže da mu je uvek drago kad ima priliku da obiđe jednu ovakvu školu kojoj je pomoć prekopotrebna, a posebno mu je zadovoljstvo što je danas u Sremskoj Mitrovici.

„Nadam se da će u budućnosti biti moguće da se školi što više pomogne i da će ovo za našu decu biti prava stvar. Ovo je jedan komplet poligona za niže razrede osnovnih škola, prevashodno jer je to u ovom uzrastu dosta potrebno. Vrednost ovog poklona je između 85.000 i 90.000 dinara. Svaki upravni okrug na teritoriji AP Vojvodine previdio je za neku školu ovakav poklon, neke škole smo već obišli”, rekao je Tešić.

Direktoru „Bajićeve“ škole Đorđu Cvijanoviću uručen je komplet za poligone, za niže razrede školovanja u vrednosti između 85.000 i 90.000 dinara. Zahvalivši se na poklonu, direktor je rekao da je uvek zadovoljstvo kada imaju ovako lepe i značajne dane, pre svega za decu i nastavnike fizičkog vaspitanja, ali i za ustanovu.

„Ova današnja donacija je, nadam se samo početni deo saradnje, ono što mogu sada sa sigurnošću da kažem jeste da je iduće godine planirana realizacija jednog kapitalnog projekta, zamena podova u sali. Školska zgrada puni 50 godina postojanja, tako da je ovaj pod dotrajao i nije upotrebljiv, novim podom dobićemo kvalitetniju nastavu. Svakako da nam je svako novo nastavno sredstvo, svaka donacija i svako pomagalo su dobrodošli tako se zahvaljujem na ovome. Imamo komentare roditelja i inspekcijskih službi koji su ovu salu zbog bakteriološkog stanja i stanja uopšteno, proglasili neupotrebljivom, pokušavamo ličnim sredstvima i pomoću Grada da je održavamo, do zamene koju svi očekujemo”, rekao je direktor Cvijanović.

Zahvalio se svima koji su školi pomagali do sada i izrazio nadu da će tako, i još bolje, biti i u budućnosti.