JKP „Komunalije” i deca zasadili drvo u Martincima

Povodom Dana planete zemlje, Javno komunalno preduzeće „Komunalije” doniralo je martinačkom vrtiću sadnicu liriodendrona, koju su mališani zajedno zasadili u dvorištu vrtića.

PR JKP „Komunalije“ Tamara Milković rekla je: „Kao i svake godine Komunalije obeležavaju ovaj poseban datum za nas, za našu planetu i za sve naše sugrađane, akcijom sađenja drveta i naravno druženjem sa decom. Mi smo sa vrtićem u Martincima napravili lepu saradnju, deca su prethodnih dana sakupljala stari papir i hartiju, pozvali su nas, naravno sakupljen papir i hartija će otići na reciklažu, i to je jedna lepa, velika količina. Mi smo zauzvrat ovom vrtiću doneli sadnicu  liriodendrona. To je veliko drvo koje će ovde napraviti hladovinu, naravno i ukrasiti njihovo dvorište. Cilj ovakvog obeležavanja Dana planete zemlje jeste to da deca znaju da samo jedna tona papira i kartona, reciklirana, spasava 17 stabala”.

Svakog dana u godini moramo da budemo svesni šta je potrebno da spasimo našu planetu Zemlju, tzv. plavu kuglu, te da menjamo navike, poručuju ekolozi. Obeležavanje današnjeg datuma je prilika da se podsetimo na to.