Kruzer sa turistima iz Evrope sinoć uplovio u mitrovačko pristanište (FOTO/VIDEO)

Foto: mojgradsm

Rečni kruzer „Victor Hugo“ uplovio je sinoć u međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici koje je otvoreno prošle godine, a jutros su turiste i posadu posetili predstavnici lokalne samouprave i poželeli im dobrodošlicu.

Foto: mojgradsm

Turiste su pozdravili gradonačelnica Svetlana Milovanović i Predrag Petrović pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i predstavnici Prvog parobrodskog društva, dok su se zaposleni u Turističkoj organizaciji grada potrudili da putnicima predstave naše grad u pravom svetlu.

Foto: mojgradsm

„Ovo je izuzetna čast za naš grad, koja doprinosi jačanju naših turističkih potencijala. Sremska Mitrovica ima mnogo toga da ponudi, a ovaj događaj je samo početak. Zahvaljujem se resornom Ministarstvu, kao i Agenciji za upravljanje lukama na pomoći koju su pružili“, izjavila je gradonačelnica Milovanović tokom obilaska turističkog broda.

Foto: mojgradsm

Pomoćnik ministra Predrag Petrović je naglasio kako je otvaranje pristaništa u Sremskoj Mitrovici deo šire strategije razvoja nautičkog turizma u Srbiji: „Mitrovačko pristanište otvara nove mogućnosti za turizam i zapošljavanje, ne samo u Sremskoj Mitrovici već i u okolnim gradovima. Naš cilj je unapređenje nautičkih potencijala cele zemlje, i radujemo se daljem razvoju ovog sektora“.

Foto: mojgradsm

Ksenija Hajduković iz Agencije za upravljanje lukama naglašava značaj projekta „Zaplovi Srbijom“, ističući da je Sremska Mitrovica prvi infrastrukturni projekat koji je realizovan u okviru ovog programa, dok Ivana Mihajlović iz Prvog parobrodskog društva, dodaje da se beleži porast interesovanja turista za nautičke ture uz poseban naglasak na sve mlađu strukturu putnika.

Prisutne je pozdravio kapetan broda Ajman, kome ovo nije prva poseta našem gradu, naglašavajući značaj posete gradovima duž reke Save koje inače kruzeri retko posećuju.

Foto: mojgradsm

Očekuje se da će dalji razvoj nautičkog turizma u Sremskoj Mitrovici pružiti značajan podsticaj turizmu i privredi grada.

Foto: mojgradsm
Foto: mojgradsm
Foto: mojgradsm