Predstava medicinskim radnicima u znak zahvalnosti

Predstava „Ljubavi Džordža Vašingtona” odigrana je u Pozorištu „Dobrica Milutinović” kao mali znak pažnje i poštovanja za medicinske radnike, koji su bili publika. U predstavi u režiji Ljiljane Ivanović igrale su Jelena Janković i Dušanka Anojčić.

„Ljubavi Džordža Vašingtona” je dramski tekst Mire Gavrana koji je inspirisao veliki broj pozorišnih predstava i jedan TV film iz 1998. godine. U delu su smo dva lica – Marta Vašington, žena Džordža Vašingtona i Silvija Karver – ljubavnica Džordža Vašingtona.

O ovoj izvedbi, Srđan Alatić organizator rekao je sledeće: „Nismo mogli ugostiti sve medicinske radnike, prisutan je samo jedan deo. Izvedbom smo želeli da iskažemo zahvalnost na pažnji i stručnom radu, koje su medicinari pružili kovid-pacijentima. Ovo je mali gest i nadam se da će još biti ovakvih programa. Inače, predstava „Ljubavi Džordža Vašingtona” je na našem repertoraru već pet godina i jedna je od najgledanijih predstava mašeg pozorišta.”

Uzajamni odnos likova određen je odnosom svake od njih prema voljenom muškarcu koji je nedavno preminuo. Martu Vašington ženu Džordža Vašingtona igrala je Dušanka Anojčić, a Silviju Karver, navodnu Vašingtonovu ljubavnicu – Jelena Janković. Obe glumice su naše sugrađanke, Jelena Janković trenutno obavlja i funkciju direktorice mitrovačkog teatra, a Dušanka Anojčić je bila direktorica pre nekih 25 godina. Publika je uživala u predstavi.