Potraga da devojčicom iz Bora još uvek traje. Policija češlja svaki pedalj terena, loše vreme utiče na potragu

Foto Printskrin

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 sati u okolini Bora i potraga za njom je u toku.

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“ (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Iz Gorske službe spasavanja izjavili za TV Prva da na žalost, nema reztultata potrage. „Sistematski se od sinoć pretražuje teren. Usporeno je zbog kiše koja je počela da pada i zbog teškog terena, gustog rastinja koje sužava vidno polje i spasioci se kreću sporije“, kazali su iz te službe prilikom uključenja u Jutarnji program TV Prve.

Temperatura nije prijatna, pogotovo za dete, jer pada kiša i devojčica je verovatno mokra, a tada pada temperatura tela. Ali, na sreću, temperatura nije u minusu i nije opasno, kažu iz GSS.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila, javlja reporter Tanjuga.

Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve „bezbednosno interesantne osobe“, koji su ranije imali probleme sa zakonom.

Dosta ljudi obilazi kuće, a u toku je potraga od vrata do vrata. Napravljen je širi prsten potrage. Ono što celu situaciju otežava je kiša, koja pada, a padala je i čitave noći.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je da su u potragu za nestalom Dankom Ilić uključeni i helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren, i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim.

„Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen“, rekao je Aleksić.

On je istakao da Gorska služba spasavanja deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.