Preminuo Dušan Duda Ivković

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković (77) preminuo je u Beogradu, jutros u 6.50 časova.

Vest je potvrdio prvi čovek Dudinog Radničkog:

„U šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa“, rekao je kratko Goran Kalinić za Sport Klub.

Bio je jugoslovenski košarkaš i srpski košarkaški trener. Ivković je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena. Od 2008. do 2013. bio je selektor reprezentacije Srbije. Trenutno je predsednik Sportskog društva Radnički.

Ivković je nauspešniji selektor Košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima. Vodio je reprezentaciju na tri kontinentalna prvenstva i na sva tri osvojio zlatnu medalju Zagreb 1989, Rim 1991 i Atina 1995. Na ta tri prvenstva reprezentacija je odigrala 19 utakmica i svih 19 pobedila.

Januara 2008. je izabran za selektora košarkaške reprezentacije Srbije za period od naredne četiri godine. Na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj, reprezentacije Srbije je pod Ivkovićevim vođstvom, osvojila srebrnu medalju, a na Svetskom prvenstvu 2010. je zauzela četvrto mesto.

Početkom jula 2016. saopštio je da završava trenersku karijeru. Revijalni oproštajni meč je vodio 20. septembra 2017. u Atini protiv Olimpijakosa.

Izvor: Wikipedia/Sport klub

Prethodni tekstNa Kovid odeljenju 90 pacijenata, a 12 u Jedinici intenzivne nege
Sledeći tekstBudimo živi, razvijmo zastavu!