Projekat “Pros And Cons Of Using Gadgets”učenika Zmajeve škole poneo titulu najkreativnijeg

Projekat “Pros and Cons of using gadgets “ (Prednosti i mane upotrebe digitalnih uređaja), koji su realizovali učenici VIII4 odeljenja Zmajeve škole, Nađa Marelj, Milica Kovačić, Danica Rosić, David Horvatić, Ivan Langeneker, Nikola Trninić i Vuk Sarić, nagrađen je za najkreativniji u konkurenciji “Better Together” ideja za unapređenje kvaliteta života mladih u neposrednom okruženju.

Ovih sedam učenika Zmajeve škole, pod mentorskom palicom nastavnice engleskog jezika Tatjane Štefanac, na najinteresantniji način su izneli rešenje kako deca i mladi mogu da provode slobodno vreme, a da se to ne svede na upotrebu društvenih mreža i igranje igrica. Među predlozima su se našli: razgovor sa poznatim sportistima na temu slobodnog vremena, kao i razgovor sa bakama i dekama, organizovanje školskih izleta i stručnih poseta, korišćenje edukativnih igara. Mogli smo ih videti kako pripremaju i dele letke, igraju društvene igre, organizuju fudbalski turnir…. i zaista su uživali u ulozi pokretača promena u društvu.

Reč je o internacionalnom događaju “Be the Change” , koji su u Beogradu organizovali DFC Srbija i Vega omladinski centar, uz finansijsku podršku Erasmus+ programa. Ove godine učestvovalo je više od 200 mladih iz Srbije, Rumunije, Španije, Irske, Poljske i Izraela.

Zmajevci su imali priliku da, u atmosferi punoj pozitivne energije, podele svoju priču sa drugima, ali i da razmene iskustva i ostvare nove kontakte.

Pred njima je novi izazov, koji bi trebalo da bude nastavak angažovanja na rešavanju problematike u prostoru gde žive i rade, a verujemo da će ta rešenja postati pokretačka snaga drugim zemljama u kojima raste svest o tome da naša deca zaista mogu da promene svet.