Promocija sporta i zdravog života u Velikim Radincima

Na terenu FK „Borac“ u Velikim Radincima fudbaleri prvoligaškog FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice održali su trening, zajedno sa decom iz ovog fruškogorskog sela, a u cilju promocije sporta i zdravog načina života.

Miloš Kekić, predsednik Saveta MZ „Veliki Radinici“ se zahvalio fudbalerima FK „Radnički“ koji su na ovom događaju promovisali fudbal, sport i motivisali mlade da se bave sportom, a kako je tom prilikom rekao, iz Radinaca su potekli mnogi uspešni fudbaleri, a dva Radinčana igraju u FK „Radnički“.

Kako je rekao Kekić, iako radinački FK „Borac“ igra u Gradskoj ligi, teren ovog kluba može da se pohvali dobrim infrastrukturnim uslovima. Zahvaljujući Gradskoj upravi za kulturu i sport urađene su nove tribine, bunar za navodnjavanje i zalivanje terena, a pre nekoliko godina su urađene i nove svlačionice.

Svoje prve fudbalske korake na terenu FK „Borac“ napravio je Radoš Protić, fudbaler FK „Radnički“, a kako je rekao, današnja deca imaju daleko bolje uslove za bavljenje sportom, jer ovaj teren zadovoljava uslove prvoligaških klubova.

Protić je dodao da mu je veoma drago što je FK „Radnički“ ovim treningom i dosadašnjim uspesima okupio veliki broj mladih i inspirisao ih da se bave sportom.