Proslava u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima uključenim u kovid sistem

U organizaciji Grada Sremska Mitrovica, u bašti hotela „Srem“ organizuje se proslava u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima uključenim u kovid sistem.

Miroslav Jokić, rukovodilac stručno – operativnog tima za imunizaciju rekao je: „Večerašnji događaj jeste mali znak zahvalnosti Grada Sremska Mitrovica svim zdravstvenim radnicima, koji su poslednjih 15 il 16 meseci učestvovali i bili na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa kovida 19. Zaista im dugujemo veliku zahvalnost, jer su se neizmerno dali u ovoj borbi, sa ciljem da zaštite svakog građanina na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Svi radnici koji su bili u kovid odeljenju, takozvanoj crvenoj zoni, kovid ambulanti, kontrolnom kovid pregledu se danas nalaze ovde. Na ovaj način želimo da im odamo jedno priznanje za borbu koju su vodili“.

Miroslav Jokić se posebno zahvalio svom timu za imunizaciju, zdravstvenim radnicima, zaposlenima u Gradskoj upravi i volonterima Kancelarije za mlade.

Dr Dragan Malobabić v.d. direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica rekao je: „Želim da vas pozdravim ispred svojih kolega koji od marta prošle godine nisu rekli ne. Mnoge od njih nisam dugo video i sad ih prvi put vidim bez skafandera i našminkane, doterane, i izuzetno mi je drago što smo se ovde skupili. Nije ovo prva kriza kroz koju je bolnica prošla i uvek su zdravstveni radnici časno stajali ispred svojih sugrađana. Ali ovo je sad prvi put da se na ovakav način obeležava, još jednom želim da zahvalim lokalnoj samoupravi i ustanovi za izvršenje zatvorskih sankcija koje su nam omogućile da se ovde skupimo. Još bi jednom istakao da pored toga država, ministarstvo, sekretarijati su izuzetno podržali nas u ovoj botbi koja nam se desila i za koju se nadam da je iza nas. Ništa od ovoga svega ne bi bilo bez velike podrške lokalne samouprave, prvenstveno Grada Sremska Mitrovica i svih sremskih optina koje takođe  nikada nisu rekli ne, na bilo koji zahtev bolnice reagovali su brzo. U najkraćem mogućem roku imali smo sve što nam treba, čak je išlo dotle da smo sami proizvodili i alkohol. Želeo bi još da kažem, da je Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, na naš zahtev u jednom periodu preuzeo proizvodnju maski, skafandera, tako da još jednom želim da se zahvalim za ono što su učinili za nas“.

Dr Malobabić je još poručio svojim sugrađanima: „53 % Mitrovčana je vakcinisano, što je jedan od najboljih rezultata u Srbiji, ali nam je potebno bar 70 % il 80 % da sigurno ne strepimo od eventualnog još jednog talasa“.

Dr Nada Petković Zec, direktorica Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica je izjavila: „Funkcionisanje Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica prvenstveno se zasnivalo na timskom radu, kako u rukovođenju tako i na nivou rada  medicinskih sestri i tehničara i pokazao se kao bitan i važan. Samo na taj način smo mogli da postignemo pravi rezultat a to je da očuvamo javno zdravlje u zajednici. Radilo se neprestano, danu, noću, hrabro, požrtvovano i naravno bez obzira na postojanje rizika po lično zdravlja pojedinci. Ovom prilikom bih se zahvalila svim mojim zdravstvenim radnicima, mojim saradnicima, i ponosna sam što su večeras ovde sa nama, naravno drago mi je što su moji saradnici, zahvalala bi se i Gradu Sremska Mitrovica, kao i medijima koji su sve vreme bili uz nas i prenosili naši svaku informaciju do našeg svakog sugrađanina.“