Prvomajski uranak na Fruškoj gori dočekalo 25.000 posetilaca – zabeležen samo jedan incident u Čortanovačkoj šumi

Foto: nsuzivo.rs
„Frušku goru je tokom 1.maja posetilo oko 25.000 posetilaca koji su uživali u prirodi, miru i prvomajskom prazničnom duhu“, navode iz Uprave NP „Fruška gora“.
Foto: NP „Fruška gora“
„Posetioci nacionalnog parka pridržavali su se pravila ponašanja i apela u vezi sa očuvanjem čistoće i bezbednosti na Fruskoj gori. Zabeležen je samo jedan incident zbog loženja vatre na zabranjenom mestu u Čortanovačkoj šumi. Savesni i svesni važnosti očuvanja prirode, posetioci su sakupili svoje smeće u kese i odložili ga na odgovarajuća mesta, poput kanti na izletištima, kontejnera na raskrsnicama i duž grebenskog puta. Ovim gestom olakšali su rad našem osoblju prilikom čišćenja područja Nacionalnog parka“,
poručili su iz NP “Fruška gora”.
Foto: PrtSc

„Zahvaljujemo se policiji, vatrogasnim službama, inspekciji za vanredne situacije, kao i hitnoj pomoći Novi Sad, koji su zajedno sa našim zaposlenima bili prisutni 01.05. i pomogli da se sve odvija u skladu sa propisima, a posebno posetiocima NP “Fruška gora” čija je odgovornost prema prirodi bila na visokom nivou“, navode u svojoj objavi na Fejsbuk stranici.

Foto: NP „Fruška gora“