Stalno zaposlenje za 31 medicinskog radnika šidskog Doma zdravlja

Ugovore o stalnom zaposlenju u Domu zdravlja u Šidu potpisao je 31 medicinski radnik. 

Kako su pomoćnice direktora DZ Šid dr Biljana Gačić i dr Marija Gršić Dobrić istakle, ovo je istorijski dan za ovu zdravstvenu ustanovu, i posebno značajan za sve koji dugi niz godina čekaju svoje zaposlenje. Pored Vlade RS i Ministarstva zdravlja, zahvalnost za podršku u radu, predstavnici Doma zdravlja izrazili su predsedniku Opštine Šid Zoranu Semenoviću i pokrajinskoj poslanici Dejani Krsmanović. 

„Lokalna samouprava daje maksimalnu podršku radu Doma zdravlja, koji, složićemo se, mnogo bolje izgleda i funkcioniše otkako sarađujemo. Sredstva usmerena našoj zdravstvenoj ustanovi, jesu sredstva usmerena našim građanima“, poručio je predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, čestitavši prisutnim zdravstvenim radnicima na stalnom zaposlenju. 

Tokom 2023.godine dvanaest lekara šidskog Doma zdravlja poslato je na specijalizaciju, Dom zdravlja dobio je akreditaciju na period od sedam godina, kadrovski plan je proširen, a uslovi za rad lekara i prijem pacijenata podignuti su na viši nivo zahvaljujući donacijama neophodnih aparata, tehničke opreme i realizovanim infrastrukturnim radovima.