Tašci, nasuvo sa krompirom, rezanci sa makom… Šta se sve jelo na „Ukusima Vojvodine“?

Foto: Vojvodina uživo

Tašci, nasuvo sa krompirom, rezanci sa makom, kobasice, gulaši, paprikaši, langoš ali i slanina, pečenica, čvarci, kulen, …svojim očaravajućim mirisima i brojnim aromama obeležili su prve “Ukuse Vojvodine” u Inđiji.

Foto: Vojvodina uživo

Ova tradicionalna manifestacija,  koja se šest godina održava u Novom Sadu  ovog vikenda prvi put je “napustila” Limanski park i došla u Inđiju. Na inđijskom šetalištu svoje proizvode i specijalitete predstavilo je 30 izlagača, proizvođača vrhunske hrane i vina, a ovaj gastronomski doživljaj bio je dostupan velikom broju Inđinčana.

Foto: Vojvodina uživo

Izlagači su se u dva dana, koliko je trajala manifestacija, potrudili da posetiocima ponude svoje najbolje proizvode, a prema našoj proceni najveća zainteresovanost je bila za kurtoš kolač gde se u redu strpljivo čekalo kako bi se probao ovaj tradicionalnu mađarski kolač.

Foto: Vojvodina uživo

Veliki broj posetilaca i zadovoljstvo izlagača i organizatora, govori da je bio opravdan dolazak ove manifestacije u Inđiju. Organizatorima predstoji težak zadatak da pronađu sledeću destinaciju i odgovore izazovima koje su domaćini iz Inđije pred njih stavili.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo