Trinaesta Regata majke Angeline na Savi u Kupinovu

Plakat: Turistička organizacija opštine Pećinci

Trinaesta Regata Majke Angeline, koju organizuje Turistička organizacija opštine Pećinci pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, isploviće ove godine u nedelju, 6. avgusta sa Plandišta u Kupinovu.

Kako nam je rekla direktorka TO Ljubica Bošković, višečasovna plovidba meandrom Kupinski kut uvek je ispunjena dobrim druženjem regataša i uživanjem u lepoti Specijalnog rezervata prirode Obedska bara i reke Save.

„Start i cilj su isti svake godine. Krećemo sa Plandišta u Kupinovu u 10.00 časova, a nakon plovidbe pristižemo opet u Kupinovo na ušću kanala Vok u Savu (57. km reke Save). Ove godine program Regate započinjemo dan ranije, u subotu, 5. avgusta, kada će u dvorištu Etno kuće Putnik, koje je i sedište naše organizacije, biti održan rok koncert. Ljubitelji dobrog zvuka biće u prilici da u prelepom ambijentu uživaju uz zvuke dobre rok svirke Old School Benda, a početak je zakazan za 21.00 čas“ – rekla je Bošković.

Program Regate Majke Angeline:

  • 8.00 Prijava učesnika na startu
  • 10.00 Svečano otvaranje i početak plovidbe
  • 16.00 Pristajanje na cilј i ručak za sve učesnike

Turistička organizacija opštine Pećinci uputila je apel učesnicima koji dovoze plovila, da plovila dopreme ranije tokom jutra i porinu ih u vodu, kako bi Regata mogla da startuje u zakazano vreme.

Prijave za učešće na Regati primaju se u sedištu Turističke organizaciji opštine Pećinci, Branka Madžarevića 140, u Kupinovu, svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova, putem mejla turizam@pecinci.org i putem telefona 022/2438 060 i 064/898 3692, a učesnici će moći da se prijave i na startu Regate od 8.00 časova.