Turnir u basketu 3X3 u Sremskoj Mitrovici

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Gradskog košarkaškog saveza a u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije na Gradskom trgu održava se basket 3×3 turnir na kojem je Sremska Mitrovica ugostila najbolje srpske basketaše.

Nemanja Crnić predsednik Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica je povodom turnira kao jedan od organizatora rekao: „Ovo je drugi turnir posle Kragujevca, tradicionalno je Sremska Mitrovica prva koja organizuje ovaj turnir ali zbog dana žalosti smo ga odložili za danas 20. maj. Učestvuje ukupno 24 ekipe, među kojima se nalaze najbolje svetske, evropske i srpske basket ekipe i basketaši“.

Finale ovogodišnjeg basket turnira u našem gradu očekuje se oko 21h.

Jedan od učesnika Đorđe Kostić nam je rekao: „Konačno lepo vreme smo napolju i radujemo se tome i mnogo je bolje igrati pred ljudima napolje nego u sali. Ja sam član Auto kuće Sekulić koja je pravila ozbiljne rezultate na ovim turnirama i išla neke internacionalne turnire. Voleo bih ovim putem da pozovem decu i omladinu da dođu u što većem broju da pogledaju ovaj mladi olipijski sport“.

Pored takmičenja u okviru Prvenstva Srbije na trgu ce biti postavljena izložba povodom 100 godina postojanja košarke u Srbiji.