Predstavljamo sportske talente Sremske Mitrovice – Jovana Antić, odbojka

Ženska odbojka u Sremskoj Mitrovici svoje početke je imala u odbojkaškim sekcijama osnovnih škola Jovan Jovanović Zmaj i Slobodan Bajić Paja.

Ženski odbojkaški klub je osnovan 1991. godine, pod imenom ŽOK Korn i takmičio se u Srpskoj ligi grupa sever. Trener te prve ekipe bio je Mihalj Foro.

Dolazak u klub tadašnjeg direktora filijale DDOR-a Novi Sad, Jove Miloradića, za predsednika kluba (1993.) i profesora Predraga Nemeca kao stručnjaka zaduženog za rad sa ekipom, ubrzo će dati rezultata.

Ekipa će naredne, 1994. godine, biti preimenovana u Kolmer Srem.

Vreme velikih uspeha jednog malog kluba je dolazilo kao i sve kvalitetnijeg i talentovanijeg igračkog kadra.

Danas, ekipa GŽOK Srema, brusi talente u mlađim kategorijama zahvaljujući odličnim trenerima ka ošto su Nikola Kapric i Goran Nešić.

Njih dvojica, presudno su uticali na razvoj i uspehe Jovane Antić, članice pionirske reprezentacije Srbije, učenice Mitrovačke gimnazije.

Rođena je 7. maja 2006. u Sremskoj Mitrovici. U klub je stigla iz škole odbojke profesora Bratislava Dostanića. Dobra drugarica i veoma druželjubiva brzo je zadobila simpatije svih u klubu.

Treneri Nikola Kapric i Goran Nešić, brzo su uočili njenu brzinu i sposobnost anticipacije na mreži. Po preporuci je stigla u pionirsku reprezentaciju Srbije gde je odmah zauzela mesto u prvoj šestorki postavši jedna od najpouzdanijih igračica.

Zaigrala je kao petnaestogodišnjakinja za prvu ekipu Srema na poziciji srednjaka i u narednom periodu bi trebala biti oslonac ekipe na ovoj važnoj poziciji.

Autor: J.R.